Samen handwerken kan ook online
Samen handwerken kan ook online (Foto: Hobbygigant)

Nederland omarmt handwerken tijdens coronacrisis

Apeldoorn - Handwerken heeft de afgelopen anderhalve week een vlucht genomen. Nederland vindt massaal de weg naar het haken, breien en borduren. Dat blijkt uit cijfers van online handwerkspecialist Hobbygigant.nl uit Apeldoorn.

“We zien de drukte in de webwinkel dagelijks verder toenemen”, aldus Rein Suijker van Hobbygigant.nl. “De bezoekers- en verkoopaantallen zijn meer dan verdubbeld. Mensen zoeken nieuwe bezigheden om op te pakken nu ze meer thuis zijn. Ook slaan vaste klanten extra benodigdheden zoals wol en garen in.”

Brede interesse

De interesse in producten is breed, maar er zijn trends te zien. “Haken en punchen zijn populair onder volwassenen. We bieden online cursussen om dit onder de knie te krijgen.” Ook producten voor kinderen zijn zeer gewild. “Een hobbyproject vormt een welkome afwisseling met schoolwerk, gamen en spelletjes”, zegt Suijker.

Tijdloos

De ontwikkelingen tonen hoe tijdloos handwerken is. “We zitten ruim 40 jaar in het vak, maar dit hebben we nog nooit gezien. De aanleiding is heel vervelend en daarom vinden we het fijn dat we mensen kunnen helpen bij het herontdekken van handwerken. Kinderen delen bijvoorbeeld hoe ze via Facetime samen met oma haken. Het is bijzonder zo samen te kunnen werken aan een mooi resultaat.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden