Veluws College Walterbosch organiseert dichtwedstrijd voor leerlingen over de coronacrisis

Apeldoorn - Leerlingen van Veluws College Walterbosch schrijven hun gedachten, ervaringen en gevoelens over de coronacrisis op en delen dit met elkaar. 

Ze doen dit door het schrijven van een gedicht, omdat het om een onderwerp gaat dat je meer voelt dan begrijpt. Op deze manier kunnen alle Apeldoornse scholieren zich gehoord, gezien en gesteund voelen. De mooiste, ontroerendste, herkenbaarste en origineelste gedichten winnen een mooie prijs. 

Het is voor iedereen, maar vooral ook voor leerlingen, een vreemde tijd. De school is gesloten, ze kunnen weinig naar buiten en vrienden bezoeken wordt afgeraden. Een onwerkelijke situatie, en de slachtofferaantallen lopen op. Ondertussen moeten de leerlingen toch iets doen aan school, terwijl ze zich misschien zorgen maken. Volgens Premier Rutte heeft de coronacrisis nu en waarschijnlijk in de toekomst een grote invloed op het leven. 

 In een gedicht kunnen leerlingen uiten wat ze voelen. Een gedicht kan alles zijn, het mag rijmen maar het hoeft niet. Het kan een hartenkreet zijn of de gedachte aan een dierbare die niet bezocht mag worden, over dat de natuur toch sterker lijkt dan de mens. Een wijze raad, of iets heel eerlijks: het missen van de school of de zorgen rondom het eindexamen. 

 Voor de mooiste inzenders is er natuurlijk een mooie prijs. De jury wordt gevormd door vestigingsdirecteur Martijn van Lanen, docent Nederlands en creatief schrijven Ingrid Blijenberg en docent Nederlands en oud-stadsdichter van Apeldoorn Hanz Mirck.   

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden