Foto: indebuurt Apeldoorn

Afgelasten programma viering Koningsdag Apeldoorn 2020

Apeldoorn - In verband met de Corona crisis heeft Stichting Oranjefeesten Apeldoorn /Dutch Orange Company BV haar programma voor de viering van Koningsdag2020 in Apeldoorn afgelast. 

Na afgelasting op 16 maart van de nationale viering in Maastricht en advies daarna van de Koninklijke Bond van OranjeVerenigingen tot afgelasten van de overige vieringen in Nederland, heeft de landelijke overheid als maatregel tegen het coronavirus alle samenkomsten en evenementen tot 1 juni 2020 verboden. 

Hiermee zijn alle Koningsdag programma-onderdelen, inclusief de Koningskermis, niet meer toegestaan. Koningsdag Apeldoorn is dankzij de inzet en bijdragen van velen het grootste eendaagse evenement van Apeldoorn. ,,Maatschappelijk belang vereist van ons allen strikt beperken van onderlinge nabijheid en ontmoeting om de onbelemmerde groei van besmettingen en overbelasting van de Gezondheidszorg te voorkomen. Daarom is het ongepast, onverantwoord en onmogelijk dit jaar zoals gewend Koningsdag te vieren.Samen met collega's in ons land zoeken we naar een - afhankelijk van de omstandigheden - gepast gebaar op 27 april. Om daarmee uiting te geven aan onderlinge verbondenheid en solidariteit.Wij wensen iedereen sterkte in deze kwetsbare periode en hopen elkaar in gezondheid weer te kunnen ontmoeten. Op de ?uitgestelde' Koningsdag, onze kwetsbaarheid herinneren en te delen, met de kracht van omzien naar elkaar", aldus voorzitter Simon Boonvoorzitter.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden