Foto:

Afsluitingen N344 Amersfoortseweg en N302 Kootwijkerweg voor aanleg natuurbruggen

Apeldoorn - In april en mei sluit provincie Gelderland de N303 en N344 af tussen 20.00-6.00 uur voor het plaatsen van de basis voor de natuurbruggen. Ze plaatst dan de zogenoemde liggers, een basis over de weg heen, waar het dek van de natuurbrug (ook wel ecoduct genoemd) op komt te liggen. 

Op de Veluwe komen 2 nieuwe natuurbruggen ten westen van Apeldoorn. Eén natuurbrug komt over de N302 (Kootwijkerweg) en de andere over de N344 (Amersfoortseweg), beide vlakbij Nieuw Milligen en Hoog Soeren. Ze verbinden de Noord- en Zuid-Veluwe weer met elkaar, waardoor dieren veilig over kunnen steken. 

De werkzaamheden vinden plaats op de N344 Amersfoortseweg, tussen de rotonde Kootwijkerweg en de rotonde met de J.C. Wilslaan, en op de N302 Kootwijkerweg tussen de A1 en rotonde met de Amersfoortseweg. Later dit jaar vervangen ze het asfalt en verleggen het fietspad.

Voor het plaatsen van de liggers sluiten we de weg af. Alle afsluitingen zijn tussen 20:00 – 6:00 uur vanaf woensdagavond 1 april tot zaterdagochtend 4 april. 

Tijdens deze afsluitingen van de N302 Kootwijkerweg leiden we het verkeer om via de A1 richting Stroe, afrit 19, de N310 en de N344 Apeldoornsestraat en Amersfoortseweg naar N302 Kootwijkerweg. Overdag is de rijbaan open voor het doorgaande verkeer.

Voor het plaatsen van de liggers sluiten we de weg af. Alle afsluitingen zijn tussen 20:00 – 6:00 uur vanaf woensdagavond 6 tot zaterdagochtend 9 mei en tussen maandagavond 11 mei tot vrijdagochtend 15 mei. Tijdens deze afsluitingen van de N344 Amersfoortseweg wordt het verkeer omgeleid via de A1 richting Apeldoorn en Nieuw-Millingen. Overdag en in het weekend is de rijbaan open voor het doorgaande verkeer.

Speciaal transport 

De provincie probeert de hinder tot een minimum te beperken. Dat betekent zo min mogelijk afsluitingen en zo min mogelijke impact op de natuur. De vrachtwagens met de wegliggers moeten voldoen aan de regels voor speciaal transport. Om veiligheidsredenen mag dit na 19.00 uur pas de weg op. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden