Dank aan Canada centraal op Liberation Festival

Apeldoorn - Zaterdag 9 mei en zondag 10 mei staat het voorterrein van Paleis Het Loo bol van de activiteiten. Dan vindt het Canadian Liberation Festival plaats. Met dit festival wordt op indrukwekkende wijze gevierd dat Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd.

Op zaterdag 9 mei is de Grand Opening gepland. Vanaf 11.00 uur zullen verschillende Pipes and Drum bands uit Canada de laatste van de circa 40 veteranen begeleiden die Apeldoorn nog een keer bezoeken. Na de opening zal er op meerdere podia een keur aan Apeldoornse artiesten optreden.

Tijdens het Canadees Bevrijdingsfestival verzorgt Paleis Het Loo unieke thema-rondleidingen op en rond het Stallenplein. In het Stallencomplex zijn veel verwijzingen naar de oorlogs-periode te vinden. Het Loo werd o.a. gebruikt als militair hersteloord en ziekenhuis van de Duitse SS. Een Canada Village met stands die directe relaties hebben met Nederland-Canada. er zijn stands van musea, Canadese wijnen, bieren, reisarrangement- en met camperverhuur etc. Ook is er een tentoonstelling Apeldoorn en de 2e Wereld Oorlog. Bijzonder is het historische Legerkamp in het kader van her-(be) leven, een tentenkamp met soldaten, tientallen voertuigen en uiteenlopende materialen zullen te bewonderen zijn. Ook zal de Luchtmobiele Brigade twee dagen lang demonstraties geven. Voorafgaand aan de Royal Apeldoorn Taptoe 2020 stijgen om circa 19.00 uur enkele Luchtballonnen op vanaf het Voorterrein van Paleis Het Loo.

Uitgebreid muziekprogramma
Er treden talloze orkesten en bands op tijdens de Royal Apeldoorn Taptoe 2020: de Koninklijke Luchtmacht Kapel treedt op, het Orkest van de Koninklijke Marechaussee, het Orkest van de Douane- en Belastingdienst, de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums, de Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums, een Showband uit Urk en niet te vergeten The Royal Canadian Mounted Police Band. Op zondag 10 mei zal het voorterrein van Paleis Het Loo de hele dag in het teken staan van de 75- jarige bevrijding met optredens van meerdere showbands, artiesten en theater. Kaarten zijn te bestellen op: https://canadeesbevrijdingsfestival.nl/ticketverkoop-taptoe/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden