Leerlingen van Gymnasium Apeldoorn schitteren op de bühne

APELDOORN - Eindexamenleerlingen van Gymnasium Apeldoorn regisseren volledig zelf de toneelvoorstelling 'Mens erger je niet!' in Gigant. De leerlingen beginnen vanaf nul: ze schrijven hun eigen stuk, voeren zelf de regie, regelen de zaal, bouwen het decor en spelen natuurlijk het stuk.

In de onderbouw geven we op het Gymnasium Apeldoorn al het vak muziek/drama. Een aantal leerlingen geniet van dit vak, omdat ze hier zichzelf kunnen zijn en vanuit hun eigen creativiteit aan de slag gaan met het brengen van een verhaal. Drama is meer dan alleen spel. Bij het vak drama leren leerlingen zichzelf kennen; wie ben je, hoe gedraag jij je en wat zijn jouw specifieke kenmerken? Daarnaast leren leerlingen bij drama naar de ander te kijken en bij de ander expressie te herkennen. Ze leren elkaar te respecteren. Veiligheid en respect zijn belangrijke voorwaarden om met elkaar een mooi stuk op de bühne te kunnen zetten. Juist deze twee waarden staan bij Gymnasium Apeldoorn hoog in het vaandel. Daarnaast leert drama de leerlingen om 'uit het hoofd te komen en in het lijf te gaan zitten'. Juist voor Gymnasiumleerlingen kan het goed zijn om de balans tussen denken en doen terug te vinden. Door het stuk geheel zelf op te moeten bouwen krijgen de leerlingen alle facetten mee die van belang zijn bij het eventueel studeren of werken in de culturele sector.

Bewonder de toneelvoorstelling op vrijdag 14 februari in Gigant om 16.00 uur en om 19.00 uur! Leerlingen en personeel mogen gratis naar binnen, andere bezoekers betalen €5,00.

Meer berichten