Cultureel Café Apeldoorn

APELDOORN – Donderdagavond 20 februari is het open podium van het Cultureel Café weer een avond barstensvol lokale artiesten en acts. Laagdrempelige kunst en cultuur met zang, toneel, muziek, theater proza en poëzie. En vooral veel speelplezier! Vanaf 20 uur in de theaterzaal van Gigant en zoals altijd gratis toegang.

De 10 vrouwen van vrouwenkleinkoor Elle Chante openen de avond zingend met liederen over de liefde en de natuur, van componisten als Schumann, Monteverdi, Poulenc en Holst. Ook wordt er soms een uitstapje gemaakt naar een lichter genre of volksmuziek. Maar altijd harmonieus, à capella, onder bezielende leiding van Helga van Cooten.

Vervolgens is het de beurt aan Neerlandicus en docent Jan van Ommen uit Klarenbeek. Hij leest fragmenten voor uit zijn roman 'Zeetijd' over zijn ervaringen als schipbreukeling: "In deze zee verdrink je niet. Je verbrandt er. Je droogt uit. En dan ga je slapen". Hij vertelt iets over het verhaal erachter en hoe het boek tot stand is gekomen. Ook waarom hij het als een roman presenteert. 

Van een heel andere orde is 'Wat ik op zolder vond', een reis door de tijd. Verhalen van vroeger maar eigenlijk ook van nu, die opnieuw verteld moesten worden. Een muziektheaterprogramma met verhalen en liedjes van o.a Toon Hermans, Wende Snijders en Ramses Shaffy. Dit alles gespeeld en gezongen door 5 leerlingen van de vooropleiding theater/zang van Joji Na School of Arts, onderdeel van Tim Koldenhof Producties.

Na de pauze volgt een optreden van Jan en Lieneke met muziek, gedichten en een enkel verhaal. Jan zingt en speelt piano met sfeervolle (deels eigen) Nederlandstalige songs. Lieneke draagt voor uit eigen werk.

'Rechts van het midden' sluit de avond af met hun onnavolgbaar improvisatietheater. De groep van zo'n 5 spelers vermaakt de bezoekers van hun optredens met korte (vaak hilarische) scenes. Deze worden volledig geïmproviseerd op basis van input uit het publiek. U roept en zij spelen!

Een ieder is welkom op donderdagavond 20 februari om 20 uur.

Gratis toegangskaarten zijn  af te halen aan de balie bij Gigant.
Meer informatie: www.cultureelcafe.com en www.facebook.com/cultureelcafeapeldoorn/

Meer berichten