Alzheimer Cafe Apeldoorn over dagbesteding

Apeldoorn - Alzheimer Café Apeldoorn houdt op dinsdag 11 februari een nieuwe bijeenkomst. 

Een Alzheimer Café is op een vaste avond (elke tweede dinsdagavond van de maand) het trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Zij kunnen mensen ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren. Elke maand is er weer een ander thema met een deskundige inleider en een gespreksleider. Er wordt met elkaar gesproken, informatie uitgewisseld en dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. 

Dit keer is het thema dagactiviteiten. Naast de reguliere dagopvang zijn er nog andere manieren om de dag door te brengen. We hebben mensen van verschillende organisaties gevraagd om samen met een cliënt en/of mantelzorger te vertellen over wat deze vorm van dagopvang hen brengt. We hebben in ieder geval Lisette Jutten van Zorgboerderij Jutten en Sandra Mensink van DemenTalent en DemenTalent senior bereid gevonden iets te komen vertellen. Natuurlijk is er ook gelegenheid om een praatje te maken met andere bezoekers. Iedereen is van harte welkom! 

Het Alzheimer Café wordt gehouden in Woonzorgcentrum De Loohof, Kon. Lodewijklaan 2 te Apeldoorn, van 19.30-21.30 uur. De zaal is open vanaf 19 uur. 

Het Alzheimer Café is bedoeld voor iedereen die iets wil weten over dementie. Of het nu iemand is, die pas weet dat hij aan een vorm van dementie lijdt, iemand die bang is dement te worden, iemand die de zorg heeft voor een persoon met dementie of er als vrijwilliger of professional mee te maken heeft. Al deze mensen kunnen leren en profiteren van elkaars ervaringen en van de aanwezige kennis en kunde van deskundigen en betrokkenen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden