Bijeenkomst van de werkgroep Nabestaan Na Zelfdoding Gelderland

Apeldoorn - Op zaterdag 1 februari is er een bijeenkomst van de werkgroep Nabestaan Na Zelfdoding Gelderland. De bijeenkomst is een provinciale bijeenkomst voor nabestaanden: dat kunnen ouders, broers, zussen, vrienden, partners ed. zijn, die iemand zijn verloren door zelfdoding.

Na het overlijden kunnen de vragen voortdurend naar boven komen , soms ook nog jaren na het overlijden, en kun je (opnieuw) verstrikt raken in gedachten en blijven piekeren.

Ontmoeting met andere nabestaanden wordt door deelnemers aan de bijeenkomsten als zeer helpend ervaren. Helpend door de (h)erkenning, doordat anderen weinig woorden nodig hebben om te begrijpen waar je mee worstelt. Rouw en verdriet wordt door iedereen anders doorleeft. Wanneer er woorden aan worden gegeven door iemand, kan dat verlichtend werken. Alle deelnemers aan de groep zijn nabestaanden. Dat geeft een heel bijzondere manier van en naar elkaar luisteren en elkaar steunen, door een woord een gebaar of een tip. De groep wordt met elkaar vormgegeven. Er is dus veel gelegenheid voor eigen inbreng. Maar mensen die liever een bijdrage leveren door te luisteren, leveren minstens een net zo belangrijke bijdrage. Ervaring leert dat de bijeenkomst als zeer steunend wordt ervaren.

Benadrukt wordt dat de bijeenkomst is bedoelt voor iedereen die nabestaande is. De groep weet dat het een hoge drempel kan zijn om te komen. Om de drempel mogelijk wat te verlagen kan er contact worden opgenomen met Jacob Bos tel: 06-49779971.

De bijeenkomst vind plaats in "De Herberg", Deventerstraat 40 te Apeldoorn. Vanaf 9.30 uur is er inloop, om 10.00 uur wordt er een openingswoord gesproken. Daarna is er gelegenheid met elkaar te delen en te bespreken wat een ieder bezighoud. Om 12.00 uur wordt de bijeenkomst afgesloten.

Parkeren kan in de parkeergarage aan de markt. De Herberg is met openbaar vervoer bereikbaar.

Meer informatie over de activiteiten van de Nabestaande na Zelfdoding Gelderland is te vinden op de website NNZG.nl en op facebook NNZG.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden