Hoofdgebouw Apeldoornsche Bosch
Hoofdgebouw Apeldoornsche Bosch (Foto: Bron: Wikipedia)

Een menselijk dilemma in de voorstelling 'Aan de vooravond'

Apeldoorn - Kies je voor de zekerheid van je eigen leven of geef je die zekerheid op voor de veiligheid van anderen? Wat zou jij doen? Vluchten of blijven? Dit is het menselijke dilemma waar bezoekers van 15 april tot en met 4 mei voor worden gezet tijdens de voorstelling ‘Aan de vooravond’ in Theater Orpheus.

“Het verhaal over “Het Apeldoornsche Bosch”, daar heb ik me al eens eerder in mogen verdiepen, vertelt Regisseur Jori Hermsen. Bij de voorstelling “De Joodse Bruidjes” was het verhaal onderdeel van meerdere oorlogsverhalen. Dit verhaal trok me destijds al ongelofelijk aan, juist vanwege het menselijke dilemma. Ik ben heel blij dat Mirjam Barendregt, directeur van Theater Orpheus, mij heeft benaderd om met “Aan de Vooravond”, dit Apeldoornse verhaal aan een groter publiek te mogen vertellen. Het valt me op hoe weinig mensen (zowel oud als jong), dit oorlogsverhaal kennen. Dat verandert nu natuurlijk bij de viering van 75 jaar vrijheid en de opening van het Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch eind deze maand, voegt Mirjam Barendregt toe. Orpheus heeft de ambitie om lokale verhalen en lokale geschiedenis naar het theater te brengen, verhalen die verteld moeten blijven worden. Aan de vooravond is daarnaast een geweldig geschreven tekst, zegt Jori Hermsen. Door de combinatie van drama, muzikaliteit en humor heeft schrijver Eli Asser een toegankelijk en belangwekkend autobiografisch stuk geschreven. Lachen en huilen gaan werkelijk hand in hand. Een stuk waar ik als regisseur graag mijn tanden in zet”.

Gedeeltelijk Apeldoornse cast

Eerder werd al bekendgemaakt dat de hoofdrollen vertolkt gaan worden door de acteurs Bas Keijzer, Lester van Olffen, Peter Boven, Jessica Zeylmaker en Emma Remmelts. De cast zal daarnaast bestaan uit een aantal bevlogen en enthousiaste amateur acteurs en dansers, voor een groot deel uit onze eigen stad. Naast de 13-jarige Ties van Duinkerken, de oplettende lezer kent hem van SHOW Apeldoorn, staan Mechteld Palm, Susanne Schultz, Jet Witter, Gerda de Jong, Charlene Berkhout, Arne Jansen, Daniëlla Esbach en Isabel Hertgens op het toneel. Orpheus maakt daarnaast bekend dat uit de rest van het land Anne Velten, Larissa Janssen, Manouk Zandvliet, Yael Aerts, Koen van der Heijden, Manouk Hooimeijer, Ovide van der Vlist, Marjolein den Boer, Esmee de Gans en Irene Hogervorst de amateur cast compleet maken.

Meer informatie en tickets

‘Aan de Vooravond’ is een eigen productie van Theater Orpheus, in coproductie met Jori Hermsen Producties.

Tickets voor de voorstelling zijn te koop vanaf € 15,-. Meer weten of meteen je tickets bestellen voor een van de voorstellingen 15 april tot en met 4 mei? Kijk dan op www.orpheus.nl/aandevooravond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden