Marlouk heeft gekozen voor een bijzondere beleving binnen haar wijnbar. Een escaperoom in het thema van wijn inclusief wijnproeverij.
Marlouk heeft gekozen voor een bijzondere beleving binnen haar wijnbar. Een escaperoom in het thema van wijn inclusief wijnproeverij. (Foto: )

Wijndrinkend ontsnappen uit kelder in Apeldoornse wijn escaperoom

Apeldoorn - Marlouk Nijman, eigenaresse van Evviva Wijnbar in Apeldoorn opent binnenkort de eerste wijn escaperoom van Nederland. Marlouk heeft gekozen voor een bijzondere beleving binnen haar wijnbar. Een escaperoom in het thema van wijn inclusief wijnproeverij. ,,We zetten Apeldoorn op de kaart met de eerste wijn escaperoom!"

Door Danielle van de Vlag

,,Door ervaring in diverse horecazaken heb ik mijn passie voor wijn opgebouwd. Ik vind het bijvoorbeeld superinteressant om te weten waar de wijnen vandaan komen, wat het doet met het klimaat, met de druiven en ga zo maar door. Naast mijn werk in de wijnbar, die nu 8 maanden geopend is, ben ik samen met mijn vriend enthousiast bezig met het uitwerken van leuke ideeën om verder te ontwikkelen en ondernemen", vertelt Marlouk.

Wijnbar

,,Na een jaar op een kantoor gewerkt te hebben wilde ik toch weer terug de horeca in, maar dan iets voor mezelf. Ik kwam ineens op het idee een wijnbar te openen en zoals ik hem in mijn hoofd had, was hij er nog niet in Apeldoorn. Nu, na ruim acht maanden open te zijn, ben ik enorm enthousiast en gedreven om leuke dingen te ondernemen. Een aantal weken geleden ben ik zelf bij een escape room geweest, dat was superleuk om met een groepje vrienden te doen. In de zaak heb ik nog een 'loze' kelderruimte en je raadt het al... deze ruimte is perfect geschikt om een wijn escaperoom te beginnen. Een unieke beleving en mooie aanvulling voor de wijnbar."

De escaperoom gaat op 18 januari open en er kan al gereserveerd worden. Tijdens de ontsnapping is het de bedoeling dat je de kluis kraakt waar de fles wijn in zit. Marlouk: ,,Je gaat aan de hand van verschillende opdrachten, waarbij je diverse wijnen gaat proeven, codes ontcijferen voor het kraken van de kluis. Heb je alle codes juist, kraak dan de kluis en de lekkere fles wijn is voor jullie! Gezellig met een groepje vrienden, familie of collega's wijn drinken en tegelijkertijd er ook nog van alles over leren. Het is een uniek concept dat er nog niet is in Nederland."

,,De wijn escaperoom is te reserveren voor groepen van maximaal zes personen. Bij grotere groepen wordt de groep gesplitst. Voor een extra beleving kun je de wijn escaperoom upgraden door een arrangement met lekker eten bij te boeken. Het is echt een uniek en gezellig uitje dat wij Apeldoorn willen bieden."
 
Bekijk het complete aanbod via https://wijnescape.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden