Kinderen uit het Holthuis maken nestkastjes
Kinderen uit het Holthuis maken nestkastjes (Foto: Astrid van Gils)

Buurtactiviteit ter bestrijding van de eikenprocessierups

Apeldoorn - De uitgebreide Nieuwjaarsborrel aan het Holthuis was gezellig en nuttig.

Trakteerde vorig jaar buurtbewoner Martijn Schuurman de hele straat al op een drankje, hapje en diverse soepen vanuit zijn ‘rollende keuken’, dit jaar werd het programma uitgebreid met vanaf 11.00 uur een leuke en nuttige activiteit voor de buurtkinderen.

Alvast vooruitlopend op een zomer waarbij de eikenprocessierups mogelijk weer voor problemen gaat zorgen, had Martijn bedacht om met de kinderen nestkastjes voor koolmeesjes te gaan maken. Die vogeltjes zijn namelijk dol op die plaagrupsen. Een drietal buren had hout gedoneerd en tot een bouwpakket gezaagd waarmee de kinderen aan de slag gingen. Drie uur later konden de zesendertig kastjes worden opgehangen in de bomen. Intussen werden er pannenkoeken voor het klusvolk gebakken en later op de dag was er een grote opkomst voor o.a. de glühwein en heerlijke soepen.

En nu maar hopen dat deze buurtactiviteit de gifspuit buiten de straat kan houden. Wellicht is het ook een idee voor andere straten met eikenbomen? Voor meer informatie kunt u mailen naar: martijn@cibap.nl

Meer berichten