Naast de leden van JCI waren ook diverse studenten van Wittenborg paraat als vrijwilliger. (foto Gert Perdon)
Naast de leden van JCI waren ook diverse studenten van Wittenborg paraat als vrijwilliger. (foto Gert Perdon) (Foto: )

JCI-lunch voor eenzame ouderen: 'Niemand mag alleen zijn met kerst'

APeldoorn - Junior Chamber International (JCI) Apeldoorn hield vorige week een kerstlunch voor eenzame ouderen. ,,Kerst is hét moment van het jaar om eens aan een ander te denken", aldus initiatiefnemer Peter Schoenmaker.

Door Danielle van de Vlag

,,We organiseren de kerstlunch, omdat steeds meer ouderen eenzaam zijn of niet in staat zijn om zelf een leuk kerstdiner te verzorgen. Wij vinden dat met kerst (eigenlijk altijd, maar sowieso met kerst) niemand alleen mag zijn, bovendien is dit hét moment van het jaar om juist eens aan een ander te denken en mensen een prettige dag met lekker eten te bezorgen", aldus Peter.

Rally

Peter: ,,In andere dorpen wordt het al georganiseerd. We zagen dat je hiermee veel mensen blij kunt maken en vooral dat het erg gewaardeerd wordt. We willen elk jaar weer wat leuks en nieuws organiseren, naast de tweejaarlijkse rally voor zieke kinderen, en zien dat deze doelgroep ook weinig aandacht krijgt van de maatschappij."

De gasten voor de kerstlunch werden opgehaald en thuisgebracht. Peter: ,,Een 3-gangen lunch en tussendoor werd voor gezellige kerstmuziek gezorgd. Naast de leden van JCI waren ook diverse studenten van Wittenborg paraat als vrijwilliger."

Complete lunch

Er komt best veel kijken bij de organisatie. ,,We hebben een locatie moeten vinden en dat was nog niet zo makkelijk voor zo'n grote groep en de zondag voor kerst. Gelukkig hebben we goede connecties bij Wittenborg University. Daarnaast hebben we ook veel ondernemers uit Apeldoorn aangesproken en zo een complete lunch met drankjes, wijn, koffie, een dessert en versiering gesponsord gekregen. Het evenement is helemaal gratis voor de gasten en studenten en is volledig betaald door Apeldoornse bedrijven. Dat is geweldig!"

,,Van garderobe tot taxibus tot versiering en het eten en drinken. Bovendien krijgt iedereen een rijkelijk gevulde goodiebag mee naar huis. We hebben op veel plekken in Apeldoorn flyers neergelegd en via het netwerk van Stimenz en de Zonnebloem ook veel mensen bereikt. We gaan er natuurlijk alles aan doen om er een feestelijke lunch van te maken en ook achteraf veel leuke reacties te ontvangen."

,,We hopen dat we tevreden terug kunnen kijken op een mooi event en vooral op veel vrolijke gezichten. Het is erg leuk om wat terug te kunnen doen en om samen iets te organiseren waarbij je veel partijen nodig hebt. Alles luistert erg nauw. Als commissie zijn we er best druk mee geweest, maar op de dag zelf als iedereen meehelpt, gaan we natuurlijk vooral voor hele blije gezichten en willen we dat iedereen de kerst vrolijk en goed begint. Wellicht ontstaan er nieuwe vriendschappen. Het zou mooi zijn als we een jaarlijks terugkerend evenement kunnen realiseren. Samen het kerstgevoel versterken en delen."

jciapeldoorn.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden