Leerlingen KSG in actie voor goed doel

Apeldoorn - Op 20 december 2019 organiseren leerlingen van de KSG een actiedag om geld in te zamelen voor de Johan Cruyff Foundation.

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen. "Niet alle kinderen hebben de mogelijkheid om te bewegen, bijvoorbeeld door een beperking, door onvoldoende financiële middelen of een gebrek aan ruimte. Juist voor deze kinderen hebben we extra aandacht."

De actiedag op 20 december wordt georganiseerd door leerlingen van 5 VWO die het vak Bewegen, Sport en Maatschappij volgen. Van een gedeelte van de opbrengst organiseren deze leerlingen een sportdag voor kinderen met een handicap op Schuylenburg in mei 2020.

Op de actiedag komen alle leerlingen van de school in beweging. De dag wordt op een ludieke manier geopend, er zijn hapjes en drankjes en gedurende de hele ochtend worden verschillende activiteiten georganiseerd. Om 12 uur vindt de trekking van de loterij plaats, waarvoor de lotenverkoop al in volle gang is. De klas die het meeste geld ophaalt, wint een leuke prijs. Om 12.40 uur is het programma afgelopen en start de kerstvakantie voor de leerlingen.

De KSG: wereldcollege met sport-actief profiel
De KSG staat bekend als een wereldcollege. Er is veel aandacht voor cultuur, internationalisering loopt als een rode draad door de opleidingen heen en de school biedt tweetalig onderwijs voor havo en vwo. Daarnaast is de KSG een sport-actief school. Leerlingen kunnen sport kiezen als examenvak, waarin naast het fysieke aanbod van sport (tennis, voetbal, mountainbiken, cricket, boksen) de nadruk ligt op vaardigheden zoals leidinggeven, leiding nemen en leren organiseren. Meer informatie kunt u vinden op: www.ksg-apeldoorn.nl of bezoek de open dag van de KSG op 23 januari 2020.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden