De bezoekers van Stimenz vinden het leuk om iets te maken voor een ander die het nodig heeft
De bezoekers van Stimenz vinden het leuk om iets te maken voor een ander die het nodig heeft (Foto: )

Sjaals breien voor dakloze jongeren. 'Die kunnen ze wel gebruiken in winter'

Apeldoorn - Inge van Dalen werkt sinds 3,5 jaar voor Stimenz als sociaal cultureel werker. Ze werkt op ontmoetingsplekken en is actief in de wijken. ,,We hebben sjaals en mutsen gehaakt en gebreid voor de dak- en thuisloze jongeren in Apeldoorn. Die kunnen ze wel gebruiken in de winter."

Door Danielle van de Vlag

De Berghorst is een ontmoetingsplek in De Maten en daar is ook dagbesteding bij Buurthuiskamer Jasmijn. Inge: ,,Een dag daarvan wordt ingevuld door een medewerker van Atlant en een dag door een medewerker van Stimenz, en dat ben ik. De buurthuiskamer is er voor mensen die op zoek zijn naar een plek waar ze een leuke dag kunnen hebben, omdat ze alleen zijn en graag de deur uit willen, om de mantelzorg te ontlasten of omdat ze structuur in hun dag willen."

Breien en haken

Inge: ,,We hebben sjaals en mutsen gehaakt en gebreid voor de dak- en thuisloze jongeren in Apeldoorn. Ik kwam op het idee omdat collega's, die werken in het Outreachend Team Apeldoorn, aan het begin van het jaar vroegen om handschoenen en sjaals voor hun jongeren in de winter. Ik heb toen de vraag gesteld aan de bezoekers van de buurthuiskamer of zij het leuk zouden vinden om sjaals en mutsen te breien en haken voor de jongeren. Dat vonden ze allemaal gelijk een goed idee en een mooi doel."

Knuffeldiertjes

Ze maken tijdens de dagbesteding ook andere creatieve dingen zoals, knuffeldiertjes, pannenlappen, armbandjes en er worden ook prachtige mandala's gekleurd.

Inge: ,,De bezoekers vinden het leuk om iets te maken voor een ander die het nodig heeft en het voelt goed voor ons om iets te doen voor een ander die het minder goed heeft. De collega's van Outreachend Team Apeldoorn hebben de sjaals en mutsen bij ons opgehaald en kwamen gelijk iets vertellen over hun werk met dak- en thuisloze jongeren. Dit was voor beide partijen een interessante en leerzame ochtend."

Een lach en een traan

,,Het was de eerste keer dat wij dit hebben gedaan voor de dak- en thuisloze jongeren, maar misschien gaan we dit nog wel vaker doen. Dat gaan we na de feestdagen eens bespreken in de groep. Het is namelijk erg leuk om samen met de bezoekers te werken aan een doel. Het is een hele leuke groep mensen, het is altijd heel fijn om daar op donderdag weer te zijn en er samen een gezellige dag van te maken. We hebben veel plezier met elkaar en delen een lach en een traan. De mensen leven altijd erg mee met elkaar en het is elke keer weer een warm bad waarin ik terechtkom."

Kijk voor meer informatie op: dagbesteding.apeldoorn.nl/ en www.ontmoetelkaarinapeldoorn.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden