Foto: JAN de KOK

Verhalenverteller Kees Posthumus 'Dwars door de Bijbel'

Ugchelen - Op 5 januari 2020 speelt verhalenverteller Kees Posthumus zijn solovoorstelling 'Dwars door de Bijbel' in de Bronkerk, Hoenderlsoeweg 10 in Ugchelen. De voorstelling begint om 20.00 uur.

In 'Dwars door de Bijbel' snelt Posthumus van Genesis naar Openbaringen, en weer terug. In tientallen korte verhalen, samenvattingen en nieuwe liedjes gaat hij op reis door de Schrift. Het gaat hem daarbij vooral om de 'dwarse' verhalen, over dappere doorzetters en dwarsliggers. Verhalen die je ook op een nieuwe manier kunt bekijken, dan doorgaans het geval is. Verhalen waar je soms ongemakkelijk van wordt en die je aan het denken zetten.

Geen verhaal is veilig. De torenbouw van Babel, in allerlei talen. De verloren zoon, heen en weer terug. De barmhartige Samaritaan, verteld vanuit de man die gewond aan de kant van de weg lag. Jefta met zijn onmogelijke belofte, Jona op zijn kansloze missie. De Bijbelverhalen zijn als het leven zelf, vol liefdes, teleurstellingen en wonderen, vol butsen en deuken, vol geloof, hoop en liefde. In ruim een uur bent u weer helemaal up-to-date met de Bijbel.

De voorstelling wordt gemaakt in opdracht van de Protestantse Kerk in Nederland en sluit aan bij het jaarthema 'Een goed verhaal'. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden