Beschilderde parkietenveren
Beschilderde parkietenveren (Foto: Bettina Regeling-Cabrera)

Expositie beschilderde veren van Bettina Regeling-Cabrera

Apeldoorn - Tot en met 31 januari 2020 zijn de beschilderde veren van Bettina Regeling-Cabrera te zien in De Loohof ( Koning Lodewijklaan 2).

Het geheim van de beschilderde veren is: "geduld hebben". De veren zijn niet voorbereid of geplakt. Met een hele dunne penseel wordt de verf op de veer "gezet" , want drukken en tekenen met een potlood is niet mogelijk, dan gaan de veren uit elkaar. Alle veren die gebruikt zijn werden gevonden op het veld tijdens een wandeling.

Sinds 2010 is Bettina bezig met het schilderen van vogels, andere dieren, en portreten op vogel veren. Een zeer speciale vorm van kunst die door weinig kunstenaars uitgeoefend wordt vanwege de hoge moeilijkheidsgraad.

"Het schilderen op veren is altijd een uitdaging want je schildert op een "bewogen ondergrond" en daarom vind ik het juist leuk om een afbeelding tot de laatste details uit te werken. De veren mogen ook met een vergrootglas gezien worden om die details te ontdekken. Ik hoor nog steeds van mensen die mijn werk zien dat ze deze vorm van kunst nog nooit gezien hebben. Ik exposeer de veren niet zo vaak in Apeldoorn omdat ik veel gevraagd word om in andere locaties te exposeren. De veren zijn bijna nooit thuis . Ik ben enorm dankbaar voor al de aandacht voor mijn werk en daarom wilde ik dit jaar afsluiten en het nieuwe jaar beginnen met een "thuis" expositie, hier in Apeldoorn waar ik sinds 2004 woon"

De expositie is te bezoeken volgens openingstijden van De Loohof.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden