Marlies de Keijzer met haar boek: "Daar kan een psychiater niet aan tippen'.
Marlies de Keijzer met haar boek: "Daar kan een psychiater niet aan tippen'. (Foto: Hans Prijs)

Een boek schrijven als therapie

Apeldoorn - Marlies de Keijzer (61) , werd vorig jaar februari naar aanleiding van het Landelijk Bevolkingsonderzoek gediagnosticeerd met borstkanker.

Uitzaaiingen in de oksel zorgden voor het zwaarst mogelijke scenario: behandeling met 2 series chemokuren, 2 operaties en een serie bestralingen. Een intensief en zwaar traject waarbij haar leven volledig op de kop werd gezet.

Marlies schrijft al jaren korte verhalen, met name over haar eigen leven en de belevenissen daarin. Ze besloot al snel na de diagnose haar dagelijkse beslommeringen te delen in een besloten Facebookgroep toegankelijk voor familie, vrienden en verdere belangstellenden. De reacties van lezers waren hartverwarmend. Soms werd er zelfs schaterend om gelachen.

Marlies weet als geen ander haar verhaal te vertellen op ontroerende en dan weer humoristische wijze. Haar Rotterdamse roots hebben daar zeker aan meegeholpen. Schrijven bleek voor haar een uitlaatklep en therapie in één. Het resultaat van alle columns van anderhalf jaar doorleven van ellendige behandelingen en alles wat er daarom heen met je gebeurt is samengevat in het boek: “Daar kan een psychiater niet aan tippen.” De reacties zijn dermate enthousiast dat het inmiddels een bescheiden succes mag worden genoemd.

Buiten het therapeutisch effect is het boek mede bedoeld om lotgenoten, partners, familie, vrienden en zelfs collega’s van getroffenen een inkijkje te geven in wat kanker met jezelf en met je omgeving doet.

De kosten zijn bewust laagdrempelig gehouden: € 8,95 voor een paperback van 166 pagina’s. Het boek kan besteld worden door een email met naam- en adresgegevens te sturen aan dkepnat@gmail.com . Binnen Apeldoorn worden de boeken op het huisadres bezorgd. Indien er daarbuiten per post verzonden moet worden bedragen de verzendkosten 4 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden