Nieuw boek van Richard Oostwal

Apeldoorn - Het nieuwe boek van Richard Oostwal (86) uit Apeldoorn is verschenen. Het boek 'Terug naar Apeldoorn' is uitgegeven via Uitgeverij Boekscouts eigenbeheer afdeling, BoekXpress.

In Terug naar Apeldoorn wordt op een klassieke manier twee totaal verschillende levens beschreven. Twee jonge mensen (Jan en Corry) worden ruw uit elkaar gedreven vanwege een geloofstraditie. Ze komen wel allebei (ca. 5.000 kilometer van elkaar) in Canada terecht.

Hun levensverhalen zijn twee werelden, die in niets op elkaar lijken. Via allerlei landen en steden beleven zij de liefde, verraad, trouw, dood en onvoorwaardelijke vriendschappen in oorlogstijd en drama daarna. De elementen in het verhaal zijn alle waar gebeurd, het verhaal zelf is fictie.

Richard Oostwal is in 1933 geboren te Amsterdam. Vanaf 1967 woont hij in Apeldoorn. Heeft de Middelbare school gevolgd . Hij heeft veel gereisd; naast vele landen in Europa is hij ook in Indonesië, Verenigde Staten en in Canada geweest. Zijn hobby's zijn: filmen, fotograferen, tekenen, schrijven en werken met de computer. Hij heeft jarenlang columns geschreven onder pseudoniem Uwe Kijker.

Daarnaast heeft hij veel te maken gehad met Canada. Meerdere jaren heeft hij meegeholpen gastgezinnen te vinden in Apeldoorn voor de jaarlijkse ontvangst van vele Canadese veteranen. Ook is hij goed gedocumenteerd in gebeurtenissen en monumenten van de Tweede Wereldoorlog in Apeldoorn.

ISBN:978-94-638-9841-6

Meer berichten