De Woonmensen maakt huurwoningen energiezuiniger

Apeldoorn - Woningcorporatie de Woonmensen gaat 240 woningen in de wijk Sprenkelaar in Apeldoorn comfortabeler en energiezuiniger maken. Het gaat om acht flats aan de Pythagorasstraat en Agricolastraat. Bewoners staan massaal achter de plannen. Om groen licht te krijgen moest minimaal 70% van de bewoners akkoord gaan. Dat werd maar liefst meer dan 90%.

Bouwbedrijf Van Wijnen gaat na de voorbereidingen vanaf januari de werkzaamheden uitvoeren. Bewoners krijgen onder andere nieuw isolatieglas, nieuwe ventilatieroosters en een nieuwe voordeur. Algemene ruimtes krijgen led-verlichting en de gevels worden geïsoleerd. Een jaar later zijn alle 240 woningen gereed. Het energielabel springt dan van gemiddeld D naar label A. De werkzaamheden kunnen bewoners een mooie besparing op de energierekening opleveren. Bovendien blijft de huurprijs gelijk, want de Woonmensen vraagt geen huurverhoging.

Naast de maatregelen in en aan de woning, gaat de Woonmensen bewoners ook stimuleren om energiebewuster met de woning om te gaan. Mariël Steijns, manager Wonen: "De titel van het project is niet voor niets 'Samen voor energie'. Wij doen investeringen in de woning, maar de bewoner kan natuurlijk zelf ook meehelpen om zijn energierekening omlaag te krijgen. Bijvoorbeeld door slim te verwarmen in combinatie met een juiste manier van ventileren en door zuinig om te gaan met stroomverbruik. We gaan hierbij bewoners helpen."

Het energiezuiniger maken van de flats in Sprenkelaar is onderdeel van een grote verduurzamingsopgave van de Woonmensen. De komende tien jaar maakt de woningcorporatie 2.500 huurwoningen energiezuiniger.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden