Rode Kruis Apeldoorn - Apeldoorn Reanimeert

Apeldoorn - Elke week krijgen driehonderd Nederlanders een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Reanimatie en het gebruik van een AED binnen zes minuten na een hartstilstand vergroot de overlevingskans van het slachtoffer met wel 50 procent. 

"Apeldoorn reanimeert" van het Rode Kruis, afdeling Apeldoorn, stelt zich voor het zesde jaar op rij ten doel zoveel mogelijk mensen te leren reanimeren. Dit alles voor het goede doel: Serious Request The Lifeline. Doel van dit jaar is het bestrijden van mensenhandel, zowel in Nederland als wereldwijd.

Op 19, 20 en 21 december worden er weer doorlopend cursussen gegeven in de locatie van Sprengeloo aan de Sprengenweg 81 in Apeldoorn. Naast het reanimeren leert men in de cursus ook om de toestand van een slachtoffer te beoordelen en hoe men een AED kan gebruiken. Een cursus duurt 4 uur, en na afloop ontvang de cursist -bij goed gevolg- een officieel certificaat wat 2 jaar geldig is. Deelname kost €35-. Dit bedrag komt volledig ten goede aan Serious Request, dus meer doneren mag (de landelijke adviesprijs van deze cursus bedraagt €55,-). Ook herhalingen worden gegeven, evenals cursussen baby- en kinderreanimatie.

Deelnemers kunnen zich opgeven door het deze website te bezoeken en het aanmeldformulier in te vullen: https://shop.rodekruis.nl/apeldoorn-reanimeert

Meer berichten