Apeldoornse theatermaker en tekstschrijver Herman Hafkamp overleden

Apeldoorn - Op 21 november jl. is de Apeldoornse tekstschrijver, theatermaker en oud-columnist Herman Hafkamp op 94-jarige leeftijd overleden.

Herman Hafkamp was mede-oprichter van het Cultureel Café in Apeldoorn. Hij schreef dertig jaar een wekelijkse column in Apeldoornse weekkranten. Van zijn columns zijn diverse bundels verschenen. Herman Hafkamp was als regisseur, scenario -en liedjesschrijver en acteur verbonden aan Toneelgroep Graficus, waar hij vorig jaar nog werd uitgeroepen als erelid en Mudanthe.

Hij was mede-organisator van ’t Zomertejater dat in Apeldoorn in het stille zomerseizoen in de culturele behoefte voorzag met muziek en theater. Zijn culturele bijdragen begonnen in 1946 als radiomaker voor de Nederlandse troepen bij Radio Surabaja. Daar ontmoette hij Fons Janssen die later als cabaretier diverse voorstellingen maakte waaraan Herman Hafkamp tekstbijdragen leverde.

Hij schreef o.a. vijf theaterproducties voor middelbare scholieren en diverse kindermusicals. In 2015 werd in Orpheus een tribute voorstelling voor de toen 90-jarige Herman Hafkamp opgevoerd, waarin diverse Apeldoornse artiesten een ode brachten aan zijn werk.

Naast theatermaker was Herman Hafkamp ook nog enkele jaren actief als gemeenteraadslid voor D’66 in Apeldoorn. In 1998 werd Hafkamp geridderd in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten voor het Apeldoornse culturele leven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden