Marieke Gorkink en Jan Pranger
Marieke Gorkink en Jan Pranger (Foto: Jan Pranger)

Mansion 24: lancering dichtbundel Marieke Gorkink en opening expositie Jan Pranger

Apeldoorn - Zondagmiddag 15 december presenteren Apeldoorners Marieke Gorkink en Jan Pranger hun werk bij Mansion24. Marieke lanceert haar dichtbundel Voor jou - gedichten voor een moment van stilte en Jan toont, onder de titel ‘Door de bomen zie ik het bos’ een prachtige serie landschaps- en bosfoto’s. Saskia Paulissen treedt deze middag op als moderator. Aanvang 15.30 uur, toegang gratis, drankjes voor eigen rekening.

De bundel Voor jou – gedichten voor een moment van stilte gaat over je verbinden met de natuur. Het opzoeken van de stilte en oog hebben voor de schoonheid om je heen. Tegelijkertijd gaat het ook over verbinden met je eigen natuur, je ware natuur. Om daar contact mee te maken en te luisteren naar wat het jou te zeggen heeft. Voor jou is om rustig van te genieten en het is een uitnodiging om de natuur in te gaan en de stilte op te zoeken in jezelf.

Over de expositie

Door de bomen zie ik het bos. Wandelend en stilstaand op de Veluwe, in de Achterhoek, Salland of Twente geniet ik van schoonheid in licht, vorm en kleur. Het bos en het landschap helpen het leven en de werkelijkheid te bevatten. In gedachten dwalend, dagdromend sta ik ineens stil. Ik zie de omslag van een roman, een kort verhaal of een gedicht; bijna altijd met een Engelse titel. Wandelfotografie is het verslag van een ontdekkingsreis in woord en beeld. Wandel een stuk met me op. Droom, kijk en lees met me mee.

Bundeling van krachten

De natuur is de inspiratiebron voor zowel Marieke als Jan. Dwalend door de bossen van Apeldoorn, komt het werk tot stand.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden