Red Wing Jazz Band
Red Wing Jazz Band (Foto: bekend bij band)

Red Wing Jazz Band te gast in Brasserie De Manege

Apeldoorn - Jazzclub Apeldoorn sluit op 8 december het jaar af met de Red Wing Jazzband. 

In de multiculturele stad New Orleans ontstond rond 1900 de New Orleans Jazz, een nieuwe muziekvorm gebaseerd op tradities van de klassieke- en volksmuziek, de afro-Caraïbische ritmiek en de blues. In de traditionele jazz van nu zijn deze elementen grotendeels verloren gegaan.

De Red Wing Jazz Band grijpt juist terug naar deze elementen. Het repertoire bevat naast het klassieke jazz-idioom dan ook tango’s, rumba’s, walsen, marsen, ragtime enz. De band is daarom bij uitstek in staat de juiste muzikale snaar te raken. Red Wing musiceert met een minimum aan elektrische apparatuur, zo mogelijk geheel akoestisch.

Klankkleur, volumebalans en dynamiek komen daardoor optimaal tot hun recht, terwijl het ruimtebeslag van het orkest gering is. De band is samengesteld uit ervaren musici bij wie in de loop der jaren een voorliefde voor de New Orleans traditie is ontstaan. Routineuze Dixieland is deze muzikanten vreemd.

Jazzclub Apeldoorn –TJC heeft een open karakter, iedereen is dan ook van harte welkom in Brasserie De Manege, Jachtlaan 8a, Apeldoorn. Aanvang: 14.30 (zaal open 13.45 uur)

Entree niet-leden € 12,50, leden € 10. (Info: www.jazzclubapeldoorn.nl)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden