Wiebe Bakker heeft ervaren dat de Wim Hof Methode -met het ijsbad- werkt. "Je kunt meer uit je lichaam halen dan je denkt." (eigen foto)
Wiebe Bakker heeft ervaren dat de Wim Hof Methode -met het ijsbad- werkt. "Je kunt meer uit je lichaam halen dan je denkt." (eigen foto) (Foto: eigen foto)

Apeldoorn heeft nu eigen 'Iceman'

Apeldoorn - Sommige mensen rillen alleen al bij de gedachte aan een koude douche. Anderen zetten na een paar minuten warm douchen de kraan kort op koud. Brrrr! Maar wel lekker; voor even. Wiebe Bakker vindt een ijsbad op zijn tijd weldadig. En hij gaat nog een flinke stap verder, want hij mag zich 'Wim Hof Instructeur' noemen. Zo kan hij ook anderen laten ervaren dat je je beter kunt voelen na zo'n koudebad.

door Anja Straathof

 "Als je het koud hebt, kun je verwarming aanzetten; bij warmte is een airco voor sommigen prettig", zegt Wiebe Bakker. "Maar ons lichaam is tot veel meer in staat. Door je lijf uit te dagen met kou, ga je je beter voelen. Niet alleen lichamelijk; ook je 'mindset' wordt beter. En dat helpt om stressvolle situaties de baas te blijven."

Wetenschappelijk bewijs

Wiebe Bakker weet waarover hij praat, want in oktober rondde hij de officiële opleiding tot Wim Hof Instructeur af. Apeldoorn heeft nu dus een eigen 'Iceman'! De enige echte Iceman? Dat is natuurlijk Wim Hof. Lange tijd werd hij als gekkie beschouwd. Hij behaalde maar liefst 21 wereldrecords, omdat het hem bijvoorbeeld lukte twee uur in een ijsbad te blijven en een marathon te lopen op blote voeten boven de poolcirkel.

Vanaf 2008 ging Wim Hof serieus aan de slag om wetenschappelijk bewijs te verzamelen dat zijn methode werkt. Ook die missie slaagde. En inmiddels heeft hij wereldwijd instructeurs opgeleid."

Adem in, laat gaan, adem uit

Wiebe: "Ruim twee jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de Wim Hof Methode. Op dat moment had ik last had van spanningsklachten; de ademhalingsoefeningen van Wim Hof hielpen mij om te ontspannen. Maar zijn methode bleek veel meer dan dat. Het gaat ook om concentratie en koudetraining."

Heldere geest

"Ik ben me steeds meer gaan verdiepen in de methode. Inmiddels is het een vast onderdeel van mijn dagritme. Na het opstaan stap ik gelijk onder de koude douche, ik doe mijn ademhalingsoefeningen en heb vervolgens een heerlijke start van de dag. Het houdt mijn geest helder en helpt me om bewust te leven. Mijn spanningsklachten zijn nu naar de achtergrond verdwenen. Ik voel me gelukkiger, sterker en gezonder dan ooit tevoren."

Opleiding afgerond

"Omdat ik zo enthousiast ben over de methode, ben ik de opleiding gaat volgen om Wim Hof Instructeur te worden. Vorige maand heb ik die opleiding afgerond en half december organiseer ik mijn eerste workshop. Zo kan ik anderen weer kennis laten maken met de methode. Want je kunt echt veel meer uit je lichaam halen dan je denkt. De workshop vindt plaats in 'het Element' op het Zwitsal-terrein."

Meer informatie

Nieuwsgierig naar de workshops van Wiebe? Kijk op:

http://wiebebakker.nl/event-wim-hof-methode-14-december/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden