Presentatie over Artificiële Intelligentie

Apeldoorn - Met de komst van zelflerende algoritmes is de automatisering wereld volledig op zijn kop gezet. De vraag uit de zestiger jaren was: "waar kunnen we de computer toepassen?"  Nu is de vraag: "waar worden algoritmes niet gebruikt?"

Een compleet nieuwe set vragen komt naar boven en niet alleen over vooringenomenheid en privacy. De presentatie bij HCC!apeldoorn wordt verzorgd door Herman van de Vijver op donderdag 28 november om 20:00 uur. Locatie: dokZuid, 1e Wormenseweg 460.

Vroeger was kennis van processen essentieel om een goed product te bouwen en te onderhouden. Omdat met alle situaties rekening moest worden gehouden is de doorlooptijd moeilijk in te schatten, en dus ook de kosten. Verder verandert de wereld tijdens het bouwen zodat de functies niet meer aansluiten op de werkelijkheid. Kortom, een bijna onmogelijke opgave om een systeem op tijd, binnen budget en naar tevredenheid op te leveren.

Met de introductie van algoritmes is kennis van processen minder belangrijk - op basis van veel voorbeelden (big data) worden kenmerken met elkaar vergeleken, en dankzij snelle computers kunnen de algoritmes voorspellen of bijv. een röntgenfoto kwaadaardig is, een mail bericht spam, sollicitatiebrieven tot een uitnodiging leiden, aanvragen voor hypotheken goedgekeurd worden, een voorstel tot vervroegde invrijheidstelling gehonoreerd wordt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden