Overzichtskaart met 'vuurwerkblije zones' Apeldoorn online

Apeldoorn - Steek je samen met buren vuurwerk af op oudjaarsdag?

Vinden de meeste mensen in je straat het leuk om na middernacht gezamenlijk te genieten van al die vrolijke kleuren in de lucht? Meld je straat dan nu aan als 'vuurwerkblije zone' op vuurwerkfederatie.nl. En vind je straat terug op de groen gekleurde overzichtskaart, die afgelopen weekeinde werd gepresenteerd.

De Vuurwerk Federatie (VWF) ziet de vuurwerkblije zones als alternatief voor de vrijwillig vuurwerkvrije zones, die door de overheid worden gepropageerd. De VWF is er van overtuigd dat de meerderheid van de Nederlanders niets ziet in vuurwerkverboden of wat daar op lijkt.

Rekening houden met elkaar is volgens de VWF wel van belang. 'Let op mens en dier. Wacht even met afsteken als er voorbijgangers zijn en wens ze alvast een goed jaar. Wacht daarnaast ook met het afsteken tot de toegestane tijden, zo blijft het voor iedereen leuk.'

Vuurwerkblije zones kunnen worden aangevraagd tot en met maandag 17 december. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt een digitale poster opgestuurd die kan worden gebruikt om te laten zien dat je straat een vuurwerkblije zone is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden