Cultureel Café Apeldoorn

APELDOORN – Donderdagavond 28 november is het een Cultureel Café avond vol emoties. De donkere dagen voor kerst zijn aangebroken en waar de één blij is en geniet van deze tijd, is een ander verdrietig. Kaarsjes tegenover winterblues. Beelden als foto's en schilderijen, boeken en vooral muziek kunnen deze emoties versterken. En soms liggen deze beide emoties ook heel dicht bij elkaar, je wordt droevig van iets maar toch is het ook heel mooi.

De opening van de avond is voor fotografe Renee Krijgsman, die zo'n 10 jaar geleden begonnen is met afscheidsfotografie. Naast fotoshoots van een bruiloft of een pasgeboren baby past ook het vastleggen van familieportretten wanneer iemand in de familie erg ziek is en niet lang meer te leven heeft. Zij komt ons vertellen hoe waardevol en mooi afscheidsfotografie kan zijn.

Dan is het tijd voor muziek van het duo Caroline in 't Veld, accordeon en zang, en Joost van den Akker, bassist. Dit keer los van de band In 't Veld die als vierkoppig collectief, popmuziek (met uitstapjes naar jazz en Latin) met de Nederlandse taal en cultuur verbindt, vaak in opdracht van maatschappelijke organisaties. Begin dit jaar kwam hun 5e album Vals Paradijs uit met scherpe teksten in lichte melodielijnen.

Misschien kent u hem van de Aso-show, van het duo Verreck & Pleijsier, als zanger of als cabaretier? Marcel Verreck is ook columnist en schrijver, onder andere van literaire thrillers De zeven Deventer moordzaken, die zich voornamelijk in Deventer en omgeving afspelen. Het laatste, elfde, deel is dit jaar verschenen. Vanavond gaat hij zingen en vertelt hij over zijn 12-jarige dubbel gehandicapte zoon waar hij stukjes over schreef.

Pauze, tijd voor een drankje. Marcel verkoopt zijn boeken in de Foyer.

Soms is alleen een stem en een gitaar genoeg om een uniek moment te creëren. Met een warme stem, intiem gitaarspel en rijke teksten weet Hugo Daniel zijn publiek dicht naar zich toe te trekken. Een kijkje in het hart en het hoofd van een jonge, 21-jarige, en opkomende artiest. Precies wat we deze koude dagen nodig hebben.

De allerlaatste voorstelling van deze Cultureel Café avond in het jaar 2019 is van het Kleinkunstduo Puurzang, Coen Seur en Walter Hoogterp. Zij brengen hun liefde voor zang en poëzie op een manier die je soms recht in je hart raakt en dan weer vol op je lachspieren. Met liedjes als 'Voor altijd vijf' en 'Grijze dochter' hebben zij een aantal jaren geleden regelmatig op podia in de streek gestaan en nu voor het eerst bij ons.

Gratis toegangskaarten zijn vanaf heden af te halen aan de balie bij Gigant.
Meer informatie: www.cultureelcafe.com en www.facebook.com/cultureelcafeapeldoorn/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden