Lezing over eerste 'Apeldoornse' roman De Jongens

Apeldoorn - Bij Nawijn & Polak is zaterdag 23 november een lezing over eerste 'Apeldoornse' roman De Jongens, door Geert van der Kolk. Ook is er een signeersessies door Arnold Zweers en Henk Rensink. 

Wie hier niet vandaan komt leest een hartstochtelijke roman over het leven van Jan Mendel. Wie wel opgroeide in Apeldoorn is Jan Mendel, en maakt een 'trip down memory lane,'… "Het was liefde op het eerste gezicht. Daar geloof ik eigenlijk helemaal niet in, maar dit was dus de uitzondering die de regel bevestigde. Het kwam niet doordat Lenie zo ontzettend mooi was. Dat was ze wel, maar als je een beetje actief in het leven staat, kom je elke dag wel een mooi meisje tegen."

Ivan Borghstijn interviewt Geert van der Kolk over zijn nieuwste boek De Jongens. Aan de hand van passages uit het boek zal het een feest der herkenning zijn, en een inkijk geven in het leven als tiener in Apeldoorn rond de jaren '60-'70. Achteraf is er tijd om vragen te stellen en zal Geert signeren.

Geert van der Kolk is geboren in Velsen en bezocht het gymnasium in Apeldoorn. Hij studeerde geschiedenis en werkte daarna als freelance journalist in o.a. Polen, Moskou en het voormalige Oost-Berlijn. In 1981 ging hij naar Amerika als Fulbright Fellow van Princeton University. Hij was Amerika-correspondent van Het Parool en schreef ook over Mexico en de burgeroorlog in El Salvador.

Van der Kolk woonde van 1981-2017 in Washington, en sinds 2017 in Boston.

Programma 23 november:

11:00-13:00

Signeersessie Arnold Zweers: Apeldoorn in de steigers

Signeersessie Henk Rensink: Als stenen konden vertellen

14:00

Lezing en signeersessie Geert van der Kolk: De Jongens

De toegang is gratis en een lift is aanwezig.

Om zeker te zijn van een stoel, meldt u zich aan: 055-5212709 info@nawijn-polak.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden