Lezing: Zwijgen helpt niet

apeldoorn - In de lezing: 'zwijgen helpt niet', willen Kirsten Regtop, Desiree Mekke en Wim de Geus het zwijgen over huiselijk geweld doorbreken. De lezing is zondag 24 november om 14:00 uur bij Nawijn & Polak, Marktplein 24.

Jaarlijks zijn naar schatting 127.000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld. Dat zijn er bijna net zoveel als het aantal inwoners van Apeldoorn. Ook in Apeldoorn komt huiselijk geweld veel voor. Je kan je zorgen maken om wat er gebeurt bij je buren, bij je naaste of in je familie. Het bespreekbaar maken is niet makkelijk. Wanneer je dit toch doet, kan dit een sleutel zijn tot het stoppen van het geweld.

Begin 2019 publiceerden Desiree Mekke en Wim de Geus, beiden woonachtig in Apeldoorn, een gezamenlijke bundel met proza en poëzie waarin zij het zwijgen over hun jeugd publiek doorbraken. Zij zochten contact met Kirsten Regtop, expert in de aanpak van huiselijk geweld. Samen geven zij op zondag 24 november, tijdens de Week tegen Kindermishandeling, een lezing bij Nawijn en Polak.

Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt door Nawijn en Polak. Gedurende de Week tegen Kindermishandeling en de Week zonder geweld wordt er aandacht gevraagd voor de aanpak van huiselijk geweld door Nawijn en Polak, zij richten een tafel in met boeken rond dit thema.

De lezing is gratis toegankelijk. Een bijdrage voor de Kindertelefoon wordt op prijs gesteld. Graag aanmelden bij info@kirstenregtop.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden