Kerstlunch voor ouderen in Apeldoorn breidt uit

Apeldoorn - Ook dit jaar krijgen ouderen in Apeldoorn een volledig verzorgde kerstlunch aangeboden door het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met Van der Valk Hotels en Restaurants. Dit jaar wordt in Apeldoorn op twee plekken een Kerstlunch georganiseerd.

Zowel Van der Valk Apeldoorn als De Cantharel bieden deze lunch aan op respectievelijk 11 en 16 december. Samen met de vrijwilligers van het Nationaal Ouderenfonds maken zij het dit jaar mogelijk dat 200 ouderen kunnen genieten van een compleet verzorgde middag.

Tijdens de kerstlunch zijn er muzikale intermezzo's. De ervaring is dat ouderen zeer genieten van koorzang of een artiest met voor hen herkenbare (kerst)muziek. Organisatievrijwilliger Carlie van Teeckelenburgh-Huisman: "We zijn voor woensdag 11 december nog op zoek naar een koor die vrijwillig een bijdrage wil leveren aan het compleet maken van een feestelijke middag. Daarnaast zorgen we elk jaar dat de gasten een kleinigheidje mee naar huis krijgen. Ook hiervoor zijn productdonaties nog zeer welkom!"

Ouderen genieten tijdens het evenement van een heerlijk lunch met voor-, hoofd- en nagerecht. Er is volop gelegenheid om nieuwe contacten aan te gaan met tafel- en buurtgenoten. Mogelijk komen daar weer mooie vriendschappen uit voort. De deelname is kosteloos en ouderen worden opgehaald en weer thuisgebracht door vrijwilligers.

Meer dan een miljoen ouderen zijn eenzaam en veel van hen brengen ook de kerstdagen alleen door. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert daarom door heel Nederland speciale kerstdiners voor eenzame ouderen.

Zangkoren, muzikanten of andere donateurs kunnen contact opnemen met Carlie van Teeckelenburgh, vrijwilliger kerstcoördinatie Apeldoorn: 06 536 11 778 of per mail via kerst.nof@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden