Crematorium Heidehof opent deuren ter ere van 25-jarig jubileum

Ugchelen - Op zaterdag 23 november opent crematorium Heidehof haar deuren ter ere van haar 25-jarig jubileum. Iedereen die een kijkje achter de schermen van het crematorium wil nemen is die dag tussen 10.00 uur en 15.00 uur welkom. Wethouder Wim Willems van de gemeente Apeldoorn zal om 10.00 uur de open dag officieel openen.

De komst van het crematorium was van grote toegevoegde waarde voor de inwoners van de gemeente Apeldoorn die sinds die tijd nabij hun eigen woonplaats een crematie konden laten plaatsvinden. In oktober 1994 vonden de eerste crematies plaats. Vanaf het begin werd de aula ook gebruikt voor afscheidsplechtigheden voorafgaande aan een begrafenis.

"We zijn heel trots dat we dit jaar ons jubileum kunnen vieren. Na 25 jaar hebben wij rond de 23.000 crematies mogen faciliteren en ruim 4.000 keer werd onze aula of koffiekamer gebruikt voor - of aansluitend aan een begrafenis. Ons team heeft in die jaren iedere familie geholpen om het afscheid zo goed mogelijk in te vullen en de steun te zijn bij iedere uitvaart. Al onze medewerkers zijn doordrongen van het belang hiervan. Zij bepalen samen met de nabestaanden de sfeer en met hun jarenlange ervaring helpen zij om ieder afscheid, naar wens, vorm te geven," zegt Els van den Brink, senior medewerker crematorium Heidehof van Monuta.

Invulling open dag
Op 23 november aanstaande staan de medewerkers van crematorium en begraafplaats Heidehof klaar tijdens de open dag. Iedereen is van harte uitgenodigd. De medewerkers zullen rondleidingen verzorgen en kunnen alle vragen beantwoorden over cremeren en begraven. Daarnaast zijn er allerlei mensen die rondom een overlijden belangrijk zijn: uitvaartverzorgers, een bloembinderij en een glasblazerij bijvoorbeeld. Ook De Verspillingsfabriek, die 'misvormde' groentes levert voor de groentesoep van Heidehof is aanwezig met een kraam. En de Zorgbakkerij, waar mensen met een auditieve beperking de lekkerste koekjes, cakes en taarten maken, laten bezoekers proeven van allerlei lekkers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden