Foto:

Eerste samenwerking met actie 'Sint voor ieder kind'

Apeldoorn - Sint-Nicolaas komt zaterdag met de stoomtrein aan in Apeldoorn.

,,Om te voorkomen dat tijdens dit feest een kind vergeten wordt hebben wij met alle betrokken partijen, die armoede bestrijden in Apeldoorn-Voorst, een samenwerking gestart", vertelt Hiske van den Heuvel, voorzitter Leergeld Apeldoorn-Voorst.

De eerste gezamenlijke actie is 'Sint voor ieder kind'. ,,Hiermee zorgen wij ervoor dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond, want voor veel kinderen in Apeldoorn-Voorst is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. Tot groot verdriet komt de Sint bij vele kinderen niks brengen op 5 december, terwijl vriendjes en buurtkinderen wél een cadeautje krijgen. Wij vinden dat zij er gewoon bij moeten kunnen horen en de beleving van pakjesavond verdienen! Daarom organiseren we, met de samenwerkende partijen: Stichting Feestneus (is Jarige Job), Uitgestelde kinderfeestje, Voedselbank Apeldoorn, Speelgoedbank, Kinderhulp en Leergeld Apeldoorn-Voorst onze eerste actie 'Sint voor ieder kind'."

Aanvragen kan tot 20 november via de meewerkende partijen, Leergeld verstuurt de ouders per mail een cadeaubon om een prachtig cadeau uit te zoeken. De cadeaubonnen worden mogelijk gemaakt door de actie Pepernoot van Kinderhulp en serviceclub Kiwanis Apeldoorn Het Loo.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden