Wethouder evenementen, Jeroen Joon, noemt de komst van de pop-upstore een verrijking voor de stad. (foto Gert Perdon)
Wethouder evenementen, Jeroen Joon, noemt de komst van de pop-upstore een verrijking voor de stad. (foto Gert Perdon) (Foto: )

Inpakhuis epicentrum sinterklaasviering in Apeldoorn

Apeldoorn - Apeldoorn maakt zich klaar voor de landelijke intocht van Sinterklaas op 16 november. Met nog minder dan een week te gaan op de aftelklok op sintinapeldoorn.nl wordt het kinderfeest steeds meer zichtbaar in de stad. Vanaf zaterdag 9 november is daar een bijzondere plek bij gekomen, midden in de binnenstad opende pop-upstore het Inpakhuis haar deuren.

Het Inpakhuis is de centrale plek voor de sinterklaasviering in Apeldoorn. Voor inwoners van Apeldoorn, voor ondernemers in de stad en voor bezoekers van de intocht. Enerzijds is het Inpakhuis een informatiepunt. Voor iedereen die wil weten of ze bereikbaar blijven op 16 november. En voor bezoekers van de intocht die bijvoorbeeld op zoek zijn naar de dichtstbijzijnde horeca. Anderzijds is het Inpakhuis een bolwerk van creativiteit voor kinderen. Van jong tot oud kunnen kids knutselen, kleuren en hulp krijgen bij het maken van surprises en gedichten.

Verder gaan de voetjes van de vloer tijdens de Pietengym, staan er meet&greets met Sint en Piet op de planning en is er ruimte voor ondernemers om aan te haken bij de feestelijkheden. Een van de voorbeelden daarvan is de Oxener wereldrecordpoging schoen zetten in Apeldoorn. Initiatiefnemer Peter Rijkers van Oxener roept iedereen op zijn of haar schoen naar het Inpakhuis te brengen, want er zijn meer dan 2.000 schoenen nodig om het record te verbreken.

Inpakhuis verrijking voor de stad
Wethouder evenementen, Jeroen Joon, noemt de komst van de pop-upstore een verrijking voor de stad. "Ik ben erg blij met het Inpakhuis. Het is een mooie samenwerking tussen Centrummanagement Apeldoorn en de gemeente waarbij overal aan gedacht is. Waanzinnig leuk voor kinderen, goed voor ondernemers. Met aandacht voor de maatschappelijke kant, gezinnen in onze gemeente die het minder breed hebben."

Want naast alle feestelijke activiteiten krijgt de Speelgoedbank Apeldoorn een plek om aandacht te vragen voor gezinnen voor wie de feestdagen niet altijd gemakkelijk zijn. Kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben, worden uitgenodigd om surprises voor op school of voor thuis te komen maken. Zonder zich zorgen te maken over de aanschaf van materialen.

Openingstijden Inpakhuis
Het Inpakhuis is geopend voor, tijdens én na de intocht van Sinterklaas in Apeldoorn. "Daar hebben we heel bewust voor gekozen. Want voor de ondernemers in de binnenstad is vooral de periode tussen de intocht en 5 december belangrijk. Met het Inpakhuis zorgen we ervoor dat Apeldoorn ook na 16 november de vruchten plukt van de landelijke intocht", aldus Hella Soethof, Centrummanagement Apeldoorn.

Zaterdag 9 november: 14.00 uur – 17.00 uur
Maandag 11 november t/m vrijdag 15 november: 13.00 uur – 20.00 uur
Zaterdag 16 november: 08.00 uur – 17.00 uur
Tussen 17 november en 5 december: elke woensdag tot en met zondag van 13.00 – 17.00 uur

Meer informatie en het programma van het Inpakhuis staat op www.sintinapeldoorn.nl/inpakhuis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden