Heropening Afscheidshuis De Oversteek

Apeldoorn - Uitvaartverzorging en Afscheidshuis "De Oversteek" heropent officieel haar deuren op 15 november met een open dag van 11.00 tot 19.00 uur.

,,Er is veel aan vooraf gegaan voordat het zover kon komen; na onze start in 2014 werd het pand gehuurd voor 1 jaar in verband met de aanstaande verbouwing die uiteindelijk pas begon in juni 2018. De verhuizing van "De Oversteek" naar een tijdelijke locatie kon dankzij de Gemeente Apeldoorn toch nog doorgaan en zo hebben wij vanaf half juni 2018 onze werkzaamheden voortgezet aan de Warenargaarde 225. Een warm welkom door de buurt stond ons ten deel en vele families hebben er gebruik van gemaakt. Een half jaar werd uiteindelijk 14 maanden door diverse vertragingen in het project aan de Eglantierlaan, maar in mei van dit jaar mochten we ons nieuwe pand dan eindelijk betrekken", aldus Arthur en Anita Brinkman.

,,Trots zijn we op de nieuwe entree; de prachtige dubbele deuren aan de voorzijde geven nu toegang tot het pand wat ook aan de buitenzijde een volledige metamorfose heeft ondergaan. De gemetselde muren hebben plaats gemaakt voor een lichtgrijze afwerking met stukwerk in combinatie met donkergrijze kozijnen. Al met al op alle fronten een andere look. De twee opbaarkamers met eigen woonkamer zijn uitgebreid naar 4 en iedere combinatie heeft nu de beschikking over een eigen keuken en toilet. Bij de lente- en de herfstkamer zijn de winter- en zomerkamer toegevoegd en iedere kamer heeft zo zijn eigen kleurstelling en inrichting. De manier van werken met de 24-uurs-functie blijft bestaan zodat families hun overleden dierbare op ieder moment van de dag of avond kunnen bezoeken."

Bij grotere uitvaarten en/of condoleances kan men net als voorheen gebruik maken van het volledig vernieuwde kerkcentrum De Drie Ranken waar de ruimte geschikt is tot 400 personen (bij condoleances zelfs meer).

Brinkman: ,,Op de open dag kan men kennis maken met onze medewerkers, ons pand bekijken en kunt u informatie krijgen over alle mogelijkheden hoe een uitvaart kan worden vorm gegeven. Onze kistenleverancier zal diverse soorten uitvaartkisten en andere mogelijkheden laten zien. Al onze kisten zijn milieuvriendelijk omdat ze van populierenhout zijn gemaakt. De kisten van spaanplaat met folie of fineerlaag worden door ons niet meer gebruikt. Onze bloemisten geven een impressie van hoe een bloemstuk er ook uit kan zien. De traditionele stukken maken steeds vaker plaats voor andere vormen."

Iedereen is op vrijdag 15 november van 11.00 tot 19.00 uur van harte welkom in Afscheidshuis De Oversteek aan de Eglantierlaan 201 in Apeldoorn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden