De drie finalisten: Robin, Tessa, Vera.
De drie finalisten: Robin, Tessa, Vera.

Freestylen met rapper Dani Maksimov tijdens finale 'Trots op vmbo'

APELDOORN – Op 14 november vindt op Sprengeloo de finale plaats van Trots op vmbo. Rapper Dani Maksimov haalt met zijn freestyleoptreden de finalisten en het publiek even uit de spanning. Drie finalisten, vmbo-leerlingen Robin, Tessa en Vera, strijden tijdens de finale om de titel 'Ambassadeur van vmbo Apeldoorn'.

Dani Maksimov, beter bekend als Dani Apeldoorn of Rapper Dani, is 23 jaar en wil jongeren in Apeldoorn inspireren met zijn rapmuziek en freestyle optredens. Tijdens de finale zal hij het publiek verrassen met een 'custom-made' rap, waarbij het publiek een belangrijke rol zal spelen.

Finalisten
Na een spannende verkiezing hebben Robin Klomp, Tessa Berns en Vera Bosch de meeste stemmen binnengesleept. Robin combineert topsport met school, Vera heeft naast school haar eigen onderneming en Tessa werkt als vrijwilliger in de zorg buiten de schooltijden. Deze drie finalisten strijden op donderdag 14 november om het ambassadeurschap waarbij zij zichzelf presenteren aan het publiek en een vakjury. De winnaar mag zich een jaar lang ambassadeur van het vmbo in Apeldoorn noemen en ontvangt een mooie prijs.

Volop kansen met een vmbo-diploma 
Met deze campagne werken de initiatiefnemers: de Gemeente Apeldoorn en de drie Apeldoornse vmbo-scholen (Sprengeloo, Edison College en Veluws College Cortenbosch) aan een positief beeld van het vmbo-onderwijs. Door effectief samen te werken, bieden de drie vmbo-scholen in Apeldoorn aan iedere leerling een passende opleiding die volop kansen biedt voor de toekomst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden