Initiatiefnemer Diana van Rijn kijkt voldaan terug op de eerste editie van het Apeldoornse inspiratiecafé. (foto Gert Perdon)
Initiatiefnemer Diana van Rijn kijkt voldaan terug op de eerste editie van het Apeldoornse inspiratiecafé. (foto Gert Perdon) (Foto: )

Vervolg Sunday Assembly: Het Inspiratie Café brengt iets teweeg

APELDOORN – Ontmoeten, verbinden en elkaar inspireren door kennis en ervaring te delen. Dat is in een notendop het idee achter het Inspiratie Café Apeldoorn, dat elke eerste donderdagavond van de maand wordt gehouden bij Art-Café SamSam. Initiatiefnemer Diana van Rijn kijkt voldaan terug op de eerste editie van 3 oktober. "Er waren zestig bezoekers. Als zij met een goed gevoel naar huis zijn gegaan, is mijn missie geslaagd."

Door Bert Nijenhuis

Ze komt uit de danswereld en was veertien jaar leidinggevende in de thuiszorg. De liefde bracht Diana een jaar geleden naar Apeldoorn. "Ik kende hier vrijwel niemand en om onder de mensen te komen, bezocht ik de maandelijkse Sunday Assembly. "Daar behandelden verschillende sprekers aansprekende thema's. Het publiek werd erbij betrokken en er was livemuziek, heel inspirerend. Nadat ik drie bijeenkomsten had bijgewoond, hield de organisatie er helaas mee op."

Groot gemis

Ze bleek niet de enige die dit als een groot gemis ervoer. Met enkele gelijkgestemden besloot Diana een vergelijkbaar initiatief te ontplooien. "We zijn gaan brainstormen. Een deel haakte weer af, omdat er toch veel bij komt kijken. Uiteindelijk bleven we met vier gemotiveerde vrouwen over. Dat werd het Creatie Team, naast mij bestaande uit Natasha Sodirijo, Tanja van Dongen en Ditte Pelser. SamSam wilde graag belangeloos meewerken. Omdat het daar niet – zoals de Sunday Assembly – op zondagmorgen kon, hebben we gekozen voor donderdagavond. Dan is het koopavond en kunnen de mensen laagdrempelig en vrijblijvend een kijkje komen nemen."
Met uitzondering van religie en politiek komen maandelijks uiteenlopende onderwerpen aan bod. Op de eerste editie sprak Jeroen-Martijn Plette over 'de kunst van leven vanuit het hart'. "We hebben ook oefeningen gedaan", blikt Diana terug. "Er was een man met een burn-out, die na afloop vertelde voor het eerst in tijden zijn hart weer gevoeld te hebben. Het brengt dus echt iets teweeg." Info: inspiratiecafe.apeldoorn@gmail.com.

'Krijg de liefde die je wilt, maak je relatie nóg leuker!' Dit thema behandelt spreker Barbara Cremers tijdens het komende Inspiratie Café op donderdag 7 november. "In de meest brede zin", verduidelijkt Diana van Rijn. "Dus niet alleen de relatie met je partner, maar bijvoorbeeld ook met je werkgever." De livemuziek wordt verzorgd door Marthin Unitly. De avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur en de toegang is gratis. De derde editie wordt – in verband met Sinterklaas – niet gehouden op 5 maar op 12 december.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden