Foto:

NXTLVL Apeldoorn: Studievoorlichting over MBO, HBO en WO

APELDOORN - Op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 november organiseren de decanen uit Apeldoorn en omgeving de NXTLVL-voorlichtingsavonden. Deze unieke voorlichtingsavonden over het vervolgonderwijs vinden plaats in het gebouw van Aventus aan de Laan van de Mensenrechten 500 in Apeldoorn. Voor middelbare scholieren en hun ouders uit Apeldoorn en omgeving een ideale gelegenheid informatie te vergaren over mogelijke vervolgstudies.

Op alle avonden zijn er tussen 18.00 en 21.30 uur vier rondes met voorlichtingen over ruim 100 verschillende opleidingen en studies. Daarnaast is er een informatiemarkt in de centrale hal van Aventus. Op de maandagavond presenteert het MBO zich, op de dinsdagavond is het HBO aan de beurt en op de woensdag wordt afgesloten met een WO-avond over universitaire studies.

Voorlichters van de verschillende scholen en universiteiten komen uit het gehele land naar Apeldoorn om te vertellen over hun opleiding of studie. In de centrale hal van Aventus is er een onderwijsmarkt waar veel instellingen, scholen en universiteiten zich presenteren. Het gehele voortgezet onderwijs uit Apeldoorn en omgeving ondersteunt deze organisatie. Aventus stelt haar locatie beschikbaar en levert met haar studenten en medewerkers een belangrijke bijdrage aan de organisatie, die wordt geleid door een werkgroep bestaande uit schooldecanen uit Apeldoorn en omgeving.

NXTLVL-magazine

Informatie over alle opleidingen en studies die gepresenteerd worden, is terug te vinden in het NXTLVL-magazine, die wordt uitgereikt door de decanen op de deelnemende voortgezet onderwijs scholen in Apeldoorn en omgeving. Op internet is een digitale versie van deze krant beschikbaar, u vindt deze via de website www.nxtlvl-apeldoorn.nl.

Entreekaarten

De toegang tot deze voorlichtingsavonden is gratis dankzij de bijdragen van alle deelnemende voortgezet onderwijs scholen uit Apeldoorn en omgeving. Bezoekers hebben wel een entreekaart nodig. Die zijn te verkrijgen op school via de decanen.

In voorgaande jaren bezochten zo'n 9.000 tot 10.000 mensen deze unieke voorlichting. Gezien de beperkte parkeergelegenheid rondom het gebouw van Aventus is het verstandig met het openbaar vervoer of per fiets te komen.

Informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.nxtlvl-apeldoorn.nl. Volg NXTLVL via facebook /nxtlvlapeldoorn of twitter @NXTLVLApeldoorn voor actuele informatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden