Lichtjesregen in Wilhelminakerk

Beemte-Broekland - Op 15 november houden de Rooms-Katholieke geloofsgemeenschap uit de Vecht en de Wilhelminakerk  in de Beemte samen met de PKN Gemeente Terwolde/de Vecht, een lichtjesregen voor iedereen.

Honderden kaarsjes staan dan rond de Wilhelminakerk in de Beemte, klaar om aangestoken te worden. Kaarsjes die men kan aansteken ter nagedachtenis aan een geliefd persoon of voor ondersteuning van iemand, voor een betere wereld of voor een persoonlijke gedachte.

Alle drie de geloofsgemeenschappen hopen dat het publiek met velen komt (kerkelijk en niet kerkelijk) om in gezamenlijkheid deze lichtjesregen te ontsteken. Wat zou het toch mooi zijn om te zien hoe honderden kaarsjes , de duisternis zullen verlichten. Voor het aansteken van de kaarsjes, dat om 19.45 uur begint, zal er een viering zijn in de Wilhelminakerk, met zang van het koor "Step by Step"uit Bussloo. De viering  begint om 19.00 uur. Wie hierbij niet aanwezig kan zijn, is welkom om 19.45 uur.
 
De kinderen van de basisscholen uit de Vecht, Beemte, Wenum-Wiesel en Terwolde, nemen er aan deel onder meer door het  maken van tekeningen en deze zijn in de Wilhelminakerk te bewonderen. Tijdens het ontsteken van de kaarsjes zullen Dick en Bea Singel doedelzakmuziek spelen. Buiten is er koffie, thee, warme chocolademelk en glühwein.

Meer berichten