Boek "Buiten Westen" over architectuur in de Stedendriehoek

Apeldoorn - Een prachtig boek over de architectuur van de afgelopen vijftien jaar in de Stedendriehoek zal binnenkort verschijnen.

De Bouwsociëteit Stedendriehoek heeft deze uitgave tot stand gebracht. Peter Westerhof, architectuurfotograaf heeft schitterende foto's van meer dan 100 panden gemaakt. Bij elke foto staat de architect, het bouwjaar en de opdrachtgever vermeld en een korte toelichting op de architectuur van het pand. In het boek worden een drietal projecten nader belicht, waarbij een ontwikkelaar of architect en een gebruiker in het gebied zijn geïnterviewd. Het gaat om het gasfabriekterrein in Deventer, de ontwikkeling van de woonwijk Noorderhaven in Zutphen en Achmea Campus in Apeldoorn.

De commissarissen van de Koning van Overijssel en Gelderland krijgen een eerste exemplaar overhandigd tijdens een bijeenkomst op 11 november van de Bouwsociëteit Stedendriehoek. Dit is een gezamenlijke bijeenkomst met de Bouwsociëteit Arnhem en Bouwsociëteit Zwolle.

Het zal daarna in de boekhandels verkrijgbaar zijn bij Praamstra Deventer, Nawijn & Polak Apeldoorn, Van Someren & Ten Bosch Zutphen en Lovink Lochem. De prijs van het boek bedraagt € 29,95.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden