Statie en Riwis Vervoer Zorg & Welzijn werken samen in catering

Apeldoorn - Dankzij een samenwerking met Vervoer van Riwis Zorg & Welzijn, kan Statie haar cateringactiviteiten verder uitbreiden. Statie is de maatschappelijke onderneming van Pluryn op station Apeldoorn.

Statie is een eetgelegenheid, flexwerk- en vergaderplek en OV-informatiecentrum inéén. De keuken verzorgt steeds vaker caterings. Vooral lunches vinden goed aftrek, maar warme maaltijden kan ook. "Ons probleem was het vervoer van de maaltijden. Daar hadden we nog geen structurele oplossing voor, nu er steeds meer caterings bij ons afgenomen worden. Dankzij de samenwerking met Vervoer van Riwis Zorg & Welzijn is die er nu wel", vertelt Bob van der Klij, bedrijfsleider van Statie. Net als Statie biedt ook Riwis leerwerkplekken aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Ook coördinator Jos Schrijver van Riwis Zorg & Welzijn is blij met deze mooie samenwerking: "Ik ben heel blij dat we elkaar gevonden hebben. Zowel bij Statie als bij Riwis begeleiden we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt op een veilige werkleerplek, om te leren en werkervaring op te doen. In Apeldoorn zijn veel bedrijven en organisaties die graag zakendoen met maatschappelijke organisaties zoals Statie en Riwis Vervoer. Door deze samenwerking hebben we weer iets moois aan het aanbod toegevoegd".

Riwis Zorg & Welzijn neemt zelf ook lunches af bij Statie. Daarnaast brengt Riwis Vervoer de lunches voortaan naar vervoersmaatschappij Keolis, waarmee Statie vaste cateringafspraken heeft. "Keolis heeft voor ons gekozen vanwege de kwaliteit, prijs en het maatschappelijk ondernemen zoals wij dat doen", zegt Bob van der Klij. Hij is enthousiast over de afspraken die hij met Riwis Vervoer (onderdeel van de Keten Techniek) kon maken. "Nu kunnen we nieuwe kansen benutten en onze cateringtak verder ontwikkelen. Onze keuken is erop ingericht en de mensen zijn er klaar voor!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden