Vrijwilligers Rocktober
Vrijwilligers Rocktober (Foto: Organisatie)

Jubileum editie Rocktober Klarenbeek!

Klarenbeek - Het is al bijna zover, de tiende Rocktober! Een decennium rocken in Klarenbeek lijkt omgevlogen. Vanaf de eerste editie, toen nog in de legendarische Hulsbosch, tot de latere festivals in het Dokter Blok plantsoen in het centrum van Klarenbeek. Een jaarlijks hoogtepunt voor iedere rocker.

Voor het jubileum festival heeft de organisatie de bezoekers gevraagd welke band uit de afgelopen jaren zeker terug zou moeten komen op het podium van Rocktober. Dat is overtuigend Snäggletoöth geworden! En Snäggletoöth is geboekt. Snaggletoöth, the Dutch tribute to Motörhead! Zonder twijfel de hardste, hardst werkende en hardst rockende band van de laatste 50 jaar! Zoals al vele beerdrinkers and hellraisers in eigen land en daar voorbij al sinds 2005 hebben ervaren houden Lloyd "Kiltmister" Koolen, John "JFK" Kuijpers en Roel "Rule" Sanders de nalatenschap van Lemmy Killmister met een uiterst natuurgetrouwe tribute alive en kicking!

De organisatie houdt de uiteraard de spreekwoordelijke ogen en oortjes open, dus…er is nog eens een Rammstein coverband geboekt, Zwammstein. Of dit een knipoog naar Harry Potter is, staat niet vast. Rammstein, enorm populair in ons landje. Kijk maar naar de recentelijke kaartverkoop voor het concert in de Goffert over een jaar. In de eigen poll van de organisatie werd Rammstein ook vaak genoemd. Zwammstein, bestaande uit Paul Constant (zang), Willem Kee (gitaar), Emilio Bamio-Ares (gitaar), Sander Plompen (proces operator), Frank Feenstra (drums) en Bert Dijkema (bas), brengt de muziek en show van hun helden met zo veel mogelijk vuur, passie en bewondering als maar mogelijk is. De combinatie van de sound , uitstraling en lichtshow zorgt voor een unieke ervaring. Alle bezoekers zijn het dan ook met elkaar eens: “Zeer origineel met een eigen twist.”. Ook gaat de band de minder typische tracks niet uit de weg en combinatie met de klassiekers wordt door de bezoekers van een Zwammstein show enorm gewaardeerd. Een concert is één groot feest en daarmee een ervaring die je niet mag missen! Zwammstein zal als laatste het Rocktober podium betreden om jullie te gaan vermaken!

In de afgelopen jaren heeft het festival het moeten doen zonder ‘The fuckin’ prince of darkness’… Dat is nu verleden tijd. Black Wizard is gestrikt om eindelijk Ozzy Osbourne en Black Sabbath in de tent te krijgen. Vier zeer bedreven en ervaren muzikanten hebben de handen ineen geslagen en zijn aan de uitdaging begonnen om een oprecht eerbetoon aan de ‘grootvader’ van de metal-scene te brengen. Genaamd Black Wizard mag meteen duidelijk zijn dat het repertoire bestaat uit de slepende doom-nummers van Black Sabbath tot de geweldige meezingers van Ozzy Osbourne. Iedereen heeft bij het horen van de naam Ozzy Osbourne wel een aantal nummers in gedachten van deze grootmeester. Het streven van Wilbert van Perlo (zang), Dennis Schaap (drums), Iwan van den Bungelaar (bas) en Stefan van Dijk (gitaar) is dan ook om iedereen een feest van herkenning te brengen. Let wel……Black Wizard is geen verkleed partijtje, dus verwacht geen pruiken of een moeilijk lopende Ozzy imitator op het podium, maar een eerbetoon dat zal klinken als ‘the Prince of darkness’ met alle geweldige muzikanten die hij om zich heen heeft en had!

Inmiddels is het welhaast een traditie, de opening van het festival door jonge, dan wel nieuwe rockers. Dit jaar valt die eer te beurt aan Oblivion, een nieuwe band uit Klarenbeek / Zutphen. Er is maar weinig muziek waar deze jonge mannen niet iets van weten, van Volbeat tot Iron Maiden, van Pearl Jam tot AC/DC, van Johnny Cash tot The Peppers, van Dierks Bentley tot Snoop Dogg en Avenged Sevenfold. Maar natuurlijk een sterke eigen voorkeur. En dat gaan ze, Izzy van Zandvoort (gitaar, zang), Niek Paalman (gitaar), Björn Lammers (drums) en Sven Lammers (bas), laten zien!

Naast deze vier fantastische coverbands zijn DJ-s Fan Dyke en Metal Henne aanwezig om het publiek tussen de optredens door te trakteren op de mooiste nummers uit de rijke rock- en metal-geschiedenis, niet alleen in geluid maar ook in beeld op een groot scherm. Het festivalterrein is voorzien van een bewaakte garderobe en natuurlijk een vette snackwagen.

Deze Rocktober festivals zijn alleen maar mogelijk geweest dankzij de tomeloze inzet van een grote groep vrijwilligers. De opbouw van het terrein, de bardienst, de entree, de muntenbalie, de catering, de garderobe. Te veel om op te noemen. Elk jaar weer. En daar is de organisatie heel erg blij mee!

Ter ere van dit jubileum heeft de organisatie een lijn met mooie spullen laten maken. Een shirt, pet of muts van Rocktober. Heb je de voorverkoop gemist? Kom dan op 26 oktober (vanaf 16 uur) naar Rocktober om alsnog je bestelling door te geven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden