Herenboeren Apeldoorn: burger wordt boer en consument in één!

Apeldoorn - Een nieuw maatschappelijk initiatief zal begin volgend jaar worden opgericht, Herenboeren Apeldoorn.

In het kort komt het er op neer dat rond de 200 gezinnen zowel boer, burger als consument in één zullen zijn. Met 200 gezinnen een professioneel boerenbedrijf runnen met een goed opgeleide boer in loondienst.

Een echte Coöperatie van leden (de burgers) die lekker, gezond en betaalbaar eten produceren, vanuit de vraag gestuurd! Het is een concept dat gaat over controle hebben over wat je eet en de regie hebben over hoe het wordt geproduceerd (duurzaam, biologisch en in harmonie met de natuur). Het gaat hierbij om verswaren zoals groente, fruit, eieren en vlees (kip/rund/varkens). Naast de vleesliefhebbers komen de vegetariërs ook zeker tot hun recht binnen dit concept.

En dit alles op lokaal niveau met mensen uit je eigen buurt. Wij houden elke maand inloopbijeenkomsten voor geïnteresseerden en die worden druk bezocht. De volgende bijeenkomst is op zaterdag 16 november a.s. om 15:00 uur op de Wenum Hoeve, Wenumsedwarsweg 99 Wenum-Wiesel (Apeldoorn Noord). Op woensdag 11 december is er eveneens een informatiebijeenkomst, vanaf 20.00 uur.

Spreekt dit u aan en wilt u ook gaan voor pure smaak van het eten, stuur ons dan een mail naar herenboeren.apeldoorn@gmail en wij houden u graag op de hoogte of beantwoorden graag uw vragen.

Facebook: Herenboeren Apeldoorn Wenum Hoeve

Twitter: @HerenboerenA

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden