Opening expositie Galerie H10a en afscheid Roel Ottow

Apeldoorn - Op 2 november wordt de nieuwe expositie in Galerie H10a geopend en is ook tevens het afscheid van Roel Ottow van Galerie H10a.

Na 8,5 jaar zich met heel veel plezier voor de galerie te hebben ingezet, met alle verhuizingen van Hoofdstraat 10a, naar de Christiaan Geurtsweg, Vosselmanstraat en alweer de derde plek in de Eglantier en met heel veel mooie exposities en contacten is het nu een goede tijd om afscheid te nemen en verder te gaan, en dat met een gerust hart nu Anneke Eggermont, Ineke Moes, Kees Woestenenk, Jan Willem Byvank en Margreet Zinnemers doorgaan met de galerie. Het afscheid wordt opgeluisterd met muziek door Wim Brands, piano, en Dick van Vliet, dwarsfluit.

Om 16.30 uur is de officiële opening door wethouder voor cultuur Detlev Cziesso. De gastexposanten zijn John Ligtenberg met schilderijen en Bert Sterk met glasobjecten.

Bert Sterk heeft een groot deel van zijn leven met glas gewerkt, zo heeft hij diverse functies vervuld op de Glasfabriek in Leerdam. Met de kennis van de materie glas is hij zich verder gaan ontwikkelen en is het glas op zijn eigen wijze toe gaan passen in de beeldende kunst.
Bert heeft aan de Kunstacademie in Antwerpen een opleiding Glaskunst afgerond, waar hij zich is gaan specialiseren in het glas gieten in mallen of in zandvormen. De mens en het leven staan centraal in zijn thema's. Zo lijkt de cirkel zich weer te sluiten, van mens naar mens en van glas naar glas.

John Ligtenberg was begonnen met figuratief schilderen, maar ontwikkelde naar abstract. In zijn bijzondere techniek en warme kleurgebruik geeft hij expressie aan de innerlijke complexiteit. Hij exposeert zijn werk internationaal, o.a. Moskou, St. Petersburg, Praag, Mannheim, Lecco en organiseert jaarlijks schildervakanties in Tsjechië.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden