Kinderambassadeur Faris biedt feestslinger aan aan Minister Hugo de Jonge (VWS)

Apeldoorn - Minister Hugo de Jonge verbond donderdag in het Koorenhuis in Den Haag samen met Faris, Kinderambassadeur St. Uitgestelde Kinderfeestjes uit Apeldoorn, de laatste vlaggen aan een megalange feestslinger.

Met deze handeling sluit de minister, in de Week van de Opvoeding 2019, het jubileumjaar van Home-Start Nederland af. Kinderen uit het hele land hebben het afgelopen jubileumjaar voor het 25-jarig bestaan van Home-Start in Nederland duizenden vlaggen versierd. Deze feestslingeractie was een samenwerking met Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes(StUK). Want feest vieren, dat doe je samen! Veel kinderen uit de kwetsbare doelgroepen waar Home-Start en StUK mee in contact zijn krijgen niet de kans om feestjes te vieren.

Home-Start (en vele andere hulpverlenende instanties) komt bij deze kwetsbare gezinnen over de vloer en kan kinderen die in de doelgroep vallen en die bijna jarig zijn bij StUK aanmelden, StUK zorgt ervoor dat deze kinderen tóch een leuk kinderfeestje voor hun verjaardag kunnen vieren met hun vriendjes uit de klas. Een mooie samenwerking waardoor vele kinderen in armoede, uit heel Nederland, toch mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Want mee kunnen doen is belangrijk.

Kinderambassadeur Faris vertelde ook in een gesprek met de Minister waarom hij ambassadeur is geworden van StUK: 'Vroeger kon ik zelf ook geen kinderfeestje geven omdat mijn moeder daar geen geld voor had. Dat vond ik niet leuk. Nu kan het wel en ik wil ik dat aan andere kinderen ook geven. Daarom vertel ik overal waar ik kom over Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes."

Met deze feestslingeractie vragen de organisaties aandacht aan de politiek om landelijk coalities te smeden voor gezinnen die steun nodig hebben bij opvoeden of in armoede leven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden