Foto: Roel Jorna

Pieten landelijke intocht Sinterklaas in Apeldoorn niet helemaal zwart

Apeldoorn - De NTR heeft met de gemeente Apeldoorn afgestemd dat bij de landelijke intocht van Sinterklaas uitsluitend roetveegpieten zullen worden ingezet die niet volledig zwart geschminkt zijn.

De NTR heeft in 2014 de roetveegpiet geïntroduceerd en het aantal volledig zwart geschminkte Pieten geleidelijk afgebouwd. De landelijke intocht van Sinterklaas vindt plaats in Apeldoorn op zaterdag 16 november en is te zien op NPO Zapp/NPO 3 vanaf 12.00 uur.

Ook in Het Sinterklaasjournaal van de NTR zullen uitsluitend roetveegpieten te zien zijn die niet volledig zwart geschminkt zijn. Het Sinterklaasjournaal is vanaf maandag 11 november dagelijks te zien om 18.00 uur op NPO Zapp/NPO 3.

,,We vinden het belangrijk om aandacht te geven aan Apeldoorners die rechtstreeks met de landelijke intocht te maken hebben. Denk aan de vele Apeldoornse vrijwilligers, die jaarlijks met veel plezier Piet spelen. Een groot deel van de Pieten die je straks bij de landelijke intocht ziet komen dit jaar uit onze gemeente. Vorig jaar waren er roetveegpieten op tv en in onze gemeente. Dit jaar is dat weer zo. Voor sommige vrijwilligers is dat misschien wennen, als ze jaarlijks zwart geschminkt optreden. Daarnaast willen we als gemeente een bijdrage leveren aan een meer ontspannen benadering van het onderwerp. Een van de middelen die we hiervoor inzetten is een tentoonstelling over de geschiedenis van het sinterklaasfeest in het museum Coda Apeldoorn", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Meer informatie over het programma van de landelijke intocht van Sinterklaas is vanaf oktober te vinden op www.sintinapeldoorn.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden