Expositie van Hüma Birgül bij Foenix

Apeldoorn - Vanaf zaterdag 28 september zijn de schilderijen van Hüma Birgül te bewonderen bij Foenix Kringloop en Re-integratie op het Zwitsal-terrein in Apeldoorn. De expositie wordt door Arjin Jans, directeur van Foenix, om 15.00 uur geopend. 

Hüma Birgül komt uit Istanbul. Zij woont en werkt sinds 2012 in Rotterdam. Na haar afstuderen aan de hogeschool Notre Dame de Sion , studeerde zij beeldende kunsten en schilderen aan  de Mimar Sinan University in Istanbul. Vervolgens verhuisde zij naar Londen om daar Art Direction for Film te studeren, als ook Makeup & Special Effects for Film & Theatre. Zij is altijd werkzaam gebleven als kunstenaar, in combinatie met haar werk als set decorateur, kostuumontwerpster, art director en make-up artist, om een paar van haar banen te noemen. Zij heeft exposities georganiseerd in verschillende landen. Zij is lid van de A.I.A.P. Unesco en "CBK & Art Office". Ze maakt ook deel uit van het internationale collectief "TAOP/The Act Of Painting". 

De expositie van Hüma Birgül is van 28 september t/m 1 december 2019 tijdens de openingstijden te bezichtigen bij Foenix op het Zwitsal-terrein, Vlijtseweg 136 in Apeldoorn. De exposities bij Foenix wisselen na een periode twee maanden. 

Al 37 jaar is Stichting Foenix (www.foenix.nl) een sociale onderneming die zich inzet voor een circulaire en inclusieve samenleving binnen de gemeente Apeldoorn en Voorst. Wat ooit begon als een klein  vrijwilligersproject voor jongeren is inmiddels uitgegroeid tot een onafhankelijke, professionele organisatie. In de werkplaatsen, winkel, kantoren en ons transport biedt de organisatie jaarlijks een werkplek aan, voor zo'n 750 mensen.

Meer berichten