Tourrit De Beele biedt jongeren Pluryn fantastische ervaring

Apeldoorn - Wordt het een Ferrari, een getunede BMW of een prachtige oldtimer? Jongeren van de Plurynlocaties De Beele, De Hoenderloo Groep, Het Hietveld en Intermetzo Eefde hebben het zaterdag 28 september voor het uitkiezen. Die dag vindt namelijk de Tourrit van De Beele plaats. Een stoet van zo'n 80 glimmende bolides trekt door de regio Voorst, met op iedere passagiersstoel een jongere of (jong)volwassene van Pluryn.

 Corinne de Haas, medewerker Vorming & Recreatie en organisator van de Tourrit: "Vrijwel geen enkele jongere bij Pluryn heeft ooit in een bijzondere auto gezeten en dat zal ook niet vlug gebeuren. Want wanneer rijd je in een Ferrari? Met de Tourrit doen ze een waanzinnige ervaring op, die niemand hen meer afpakt." 

De Tourrit wordt mogelijk gemaakt door tal van bedrijven en particulieren die in het bezit zijn van bijzondere auto's en bereid zijn om jongeren een onvergetelijke middag te bezorgen. Ook de bijdrage van Stichting Hart voor een ander is onmisbaar.

De 100 bolides rijden zaterdag 28 september onder politie-escorte een rit door de regio. De route voert van Voorst, Klarenbeek, Lieren en Beekbergen, over de Berg en Dalweg naar Hoenderloo en vervolgens naar Deelen. Vandaaruit gaat het richting Arnhem, waar op het terrein van IPC aan de Koningsweg een grote pauzepost wordt ingericht. De terugweg gaat via Terlet, Beekbergen, Lieren en Klarenbeek naar Voorst. Loting bepaalt welke jongere in welke auto mag plaatsnemen. Voor de auto-eigenaren wacht na de tocht een afsluitende barbecue.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden