Boeiende lezing in kader Vredesweek

Apeldoorn - ACEC aan de Roggestraat vormt op zondag 22 september het decor van een lezing in het kader van de Vredesweek. Daarvoor is Judith Wermenbol-Fanto uitgenodigd die voorleest uit eigen werk. Vijf jaar werkte de Apeldoornse auteur aan haar roman Viktor die begin volgend jaar verschijnt.

Viktor is een Weens-Joodse familiegeschiedenis met een aantal verhaallijnen. Een prominente plek is ingeruimd voor Viktor Rosenbaum, het zware schaap van de Joodse familie die na de inval van de nazi's in 1938  (Oostenrijk wordt een provincie in het Derde Rijk)  Wenen ontvlucht en in België de Tweede Wereldoorlog overleeft. Later komen de gezinsleden in  ons land terecht.

Ook de Nijmeegse studente Geertje, een telg uit het geslacht Rosenbaum speelt een belangrijke rol. In haar jonge jaren ging schrijfster Judith onder die naam door het leven. De roman is dan ook autobiografisch gekleurd. Maar Judith heeft zich niet altijd aan de feiten gehouden. En dat hoeft ook niet als het om een roman gaat.

Genoeg stof voor Martijn van Duivenboden om Judith Wermenbol-Fanto te interviewen. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De inloop in ACEC is vanaf 15 uur, de lezing begint om 15.30 uur. De toegang is gratis. Het thema van de Vredesweek is 'Vrede verbindt over grenzen.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden