leerlingen krijgen presentatie over jacht op landgoed Beekzicht
leerlingen krijgen presentatie over jacht op landgoed Beekzicht (Foto: Jan ter Braak)

Scholendag Landgoed Beekzicht groot succes

Klarenbeek - “Waarom zijn bijen belangrijk en hoe helpt een hond bij de jacht?” Op deze en andere ‘wild- en natuurbeheer’ vragen kregen leerlingen van tien basisscholen uit de regio antwoord tijdens de scholendag op Landgoed Beekzicht afgelopen maandag 9 september.

Met groot enthousiasme namen de leerlingen deel aan de workshops over bijen, vissen, natuurbeheer en jacht met honden en valken, gehouden door organisaties die betrokken zijn bij het wild- en natuurbeheer op landgoed Beekzicht. “We willen kinderen graag laten zien wat er allemaal komt kijken bij het beheren van een landgoed zoals Beekzicht”, noemt Willem de Beaufort, terwijl hij de kinderen voorziet van een beker zelf geperst appelsap.

Mark Spitholt, leerling uit groep 8 van basisschool De Kopermolen uit Klarenbeek vond het een leuke dag. “Het was heel mooi in het park en we kregen duidelijke uitleg. Er waren tentjes met spullen die we konden bekijken. Ik mocht één van de valken op mijn arm, dat vond ik wel gaaf’. vertelt Mark. Op de vraag wat hij onthouden heeft van de dag geeft Mark aan, ”Dat natuur belangrijk voor ons is, want zonder natuur kunnen wij mensen ook niet leven”.

Tula Stapert uit Voorst, valkenier en initiatiefnemer van de scholendag is blij met de interesse vanuit de scholen en de deelnemende organisaties. “Met deze scholendag willen wij kinderen ervaring op laten doen met natuur en biodiversiteit in hun omgeving. Als kinderen al jong het belang hiervan zien en voelen, is de kans groter dat zij in hun latere leven hier aan bijdragen. We hopen deze scholendag nog vaker te kunnen organiseren in de toekomst”.

De scholendag is georganiseerd in samenwerking met de Lionsclub Voorst en Landgoed Beekzicht en tot stand gekomen dankzij een bijdrage van de gemeente Voorst en Hofmeijer Voorst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden